logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lélegzetelállító képek: megérkezett egy amerikai és két orosz űrhajós az ISS űrállomásra

| Szerző: hirado.hu
Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) egy amerikai és két orosz űrhajós, akiket szerdán lőttek fel a kazahsztáni Bajkonurból – közölte csütörtökön a NASA amerikai és a Roszkozmosz orosz űrügynökség. Az ISS-en tartózkodó stáb olasz tagja lélegzetelállító képeket készített és tett közzé az interneten a Föld légkörét elhagyó Szojuz MS–22 űrrakétáról.

A Roszkozmosz orosz űrügynökség és a NASA szerdán élőben közvetítette a Szojuz MS–22 űrrakéta kilövését a kazahsztáni Bajkonurból.

Kapcsolódó tartalom

A kommentátorok azt mondták, hogy a kilövés során minden simán ment, és a legénység – az amerikai Frank Rubio, az orosz valamint Szergej Prokopjev és Dmitrij Petelin – jól érzi magát.

A három űrhajós hat hónapot tölt majd az ISS-en három másik, már ott tartózkodó orosz, három amerikai és egy olasz űrhajós társaságában.

Utóbbi stábtag, az olasz Samantha Cristoforetti csodálatos képeket tett közzé a Twitteren a Föld légkörét elhagyó Szojuz MS–22 rakétáról.

Az egyetlen aktív orosz női űrhajós, Anna Kikina várhatóan október elején csatlakozik hozzájuk, miután az amerikai SpaceX Crew Dragon fedélzetén érkezik az űrállomásra.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még