logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kíváncsi, mi rejtőzött eddig Mona Lisa mögött?

| Szerző: hirado.hu
DALL-E mesterséges intelligenciájának legújabb funkciója kitágítja egy-egy festmény határát. A rendszer nemcsak magától generálja a kiterjesztéseket. Mint minden szöveg-kép mesterséges intelligencia, ennek a modellnek is szüksége van arra, hogy az emberek leírják, milyen kiegészítéseket várnak el „tőle”.

 

Egy új funkcióval egészítette ki a DALL-E mesterséges intelligenciáját, ami lehetővé teszi a rendszernek, hogy új vizuális elemeket generáljon, amelyek kitágítják egy-egy festmény határait.

A mesterséges intelligencia (MI) által készített kiegészítések egyáltalán nem ütnek el az eredeti kép stílusától, árnyékolásától és színvilágától, még akkor sem, ha egy közeli portré terét tágítja ki az új funkció.

Az alábbi videó, azt mutatja be, hogyan is alkot az MI.

A rendszer nemcsak magától generálja a kiterjesztéseket. Mint minden szöveg-kép mesterséges intelligencia, ennek a modellnek is szüksége van arra, hogy az emberek leírják, milyen kiegészítéseket várnak el „tőle”.

Az emberek érdeklődését felkeltette az új funkció, ugyanis egyre több kiterjesztett festmény jelenik meg a közösségimédia-felületeken.

A DALL-E béta verziója már elérhető, amelyhez jelenleg több mint egymillió felhasználó kapott hozzáférést. Minden felhasználó ötven ingyenes képgenerálást kap az első hónapban, majd minden további hónapban további 15 használatot. Ezt követően 15 dollárért 115 további képgenerációt vásárolhatnak.

Kiemelt kép: Mona Lisa – Leonardo da Vinci  festménye

Ajánljuk még