logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szellemszerű tengeri lényt kaptak lencsevégre Mexikó partjainál

| Szerző: hirado.hu
Pedro Valencia egy mexikói búvárkodás közben felfedezett egy különleges tengeri lényt, egy úgy nevezett „szifonofort”, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt.

Pedro Valencia tudta, hogy valami különlegeset lát, amikor egy éjszakai merülés során találkozott az alábbi videóban látható ritka teremtménnyel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pedro Valencia (@pedrovalenciam) által megosztott bejegyzés

Amit látott, egy szifonofor, egy olyan lény, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt.

A szifonoforok organizmusok sokaságát foglalják magukba, úgynevezett „zooidokat” alkotnak, és úgy viselkednek, mint egy komplett szervezet. Ezek a szervezetek olyan funkciókra specializálódtak, mint az etetés, a mozgás vagy éppen a reprodukció.

És mivel rendkívül törékenyek, ritkán lehet velük találkozni.


Pedro felvételein, amelyet a mexikói Cozumel partjainál rögzítettek, a kolónia kísérteties fényben sodródik a vizeken. Feje légzésszerű ritmussal lüktet, alsótestét rojtszerű formák díszítik, fehér fényt bocsátva ki. A felvételen látszik, hogy zsákmányként egy kisebb méretű halat is magával ragadott a szifonofor.

Ajánljuk még