logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Játék közben törte el egy hétéves kisfiú ujját egy sakkrobot

| Szerző: hirado.hu
Az esetről készült felvételen látható, hogy a fiú ujját néhány másodpercig a sakktáblához szorítja a robotkar, a gyermek pedig próbál kiszabadulni. A kisfiú túl hamar léphetett, ezért történt a baleset.

Az eset a múlt héten történt a Moscow Chess Open oroszországi sakkversenyen. A balesetről készült videón látható a robotkar, amely három sakktáblán egyidejűleg mozgatta a figurákat. A felvételen másodpercekkel később pedig már az látható, ahogy a kar becsípte hétéves ellenfele ujját egy hirtelen mozdulat következtében – írja a Mirror hírportál. 

A videón látszik, amint a robot leüt egy sakkfigurát a tábláról. Ezután a fiú lép, de a robot mechanikus karjával megragadja a gyerek ujját, és a sakktáblához szorítja. Szakértők szerint a baleset azért történhetett, mert a kisfiú túl gyorsan lépett, anélkül, hogy megvárta volna a szükséges időt, amíg a robotkar befejezi saját lépését.

A kisfiú segítségére négy felnőtt sietett, hogy kiszabadítsák a fiút a robotkart szorításából.

Szergej Lazarev, a Moszkvai Sakkszövetség elnöke a torna után hivatalosan is megerősítette, hogy a robot eltörte a fiú ujját. A hétéves fiú, Christopher a hírek szerint az orosz főváros 30 legjobb sakkozója közé tartozott a kilenc év alattiak kategóriájában. A fiú gipszben fejezhette be a verseny utolsó napjait – írja a TASZSZ hírügynökség.

 

Lazarev elmondta, hogy a gép korábban már játszott sakkversenyeken mindenféle incidens nélkül.

Ajánljuk még