logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

DeLorean: Sirályszárnyas modellben születik újjá a Vissza a jövőbe csodaautója

| Szerző: hirado.hu
Új elektromos autót mutatott be a héten az amerikai autógyártó cég, a DeLorean Motor Company. Az Alpha 5 hű maradva a klasszikus 80-as évekbeli DeLoreanhez, az ikonikus sirályszárnyas ajtókkal kápráztatja el a nagyérdeműt. A filmrajongók számára az egyetlen szomorú hír talán az, hogy a készítők ebbe a szériába kivételesen nem tettek időgépet.

 

Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, érdemes megjegyezni, hogy az Alpha 5 modellt gyártó cég nem ugyanaz, mint ami a régi, 80-as évekbeli járgányokat piacra dobta, az a cég ugyanis 1982-ben megszűnt. Egy független texasi székhelyű cég, amely cserealkatrészeket szállít a régi DeLorean járművek tulajdonosainak, megvásárolta az autógyártó vállalat jogait, ennek köszönhetően jöhetett létre az új modell.

Az Alpha 5 egy 100 kWh-s akkumulátorral érkezhet, amely becslések szerint 300 mérföldes (482 kilométer) hatótávolságot és 155 mérföld/órás (249 km/órás) végsebességet kínál és körülbelül 2,99 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet – számolt be róla a The Verge.

Bár a modell a sirályszárnyas ajtókkal és a ferde kialakítással eszünkbe juttathatja a benzinmotoros elődjét, azonban a szögletes megjelenést simább ívekre és kettő helyett négy ülésre cserélték a kivitelezők.

Néhány nyilvánvaló különbség ellenére a DeLorean az Italdesignnal, ugyanazzal a Volkswagen tulajdonában lévő tervezőcsapattal működött együtt, amely korábban az 1981-es DMC-12 kinézetének kialakításában már segédkezett, és most a villamosított változatot is kifejlesztette.

Az új modelt élőben a tervek szerint augusztus 21-én mutatja be az autógyártó.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még