logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Amit már sokan hiányoltak: az Apple nagy dobással készül

| Szerző: hirado.hu
Az Apple is beszállt AR/VR (kiterjesztett valóság/virtuális valóság) piacba, sőt az új eszköz már a megvalósítás utolsó szakaszában jár – írta az amerikai szaksajtó a Bloomberg információira hivatkozva. 2015 óta ez lenne az Apple első nagyobb fejlesztése, amely a várakozások szerint 2023-ban kerülhet a piacra.

A befektetők már egy ideje hiányolják a „nagy dobást” a kaliforniai cégtől, amelynek piaci kapitalizációja az év elején elérte a 3000 milliárd dollárt. (Ez a magyar éves GDP közel 19-szerese). A részvényárfolyam visszaesésével azóta már „csak” 2300 milliárd dollárt ér a cég. Szakértők szerint az AV/VR piacra való betörés lehet a kaliforniai óriáscég nagy dobása, amit sokan régóta hiányoltak. A Steve Jobs érát követő időszakban, az Apple Watch 2015-ös megjelenését leszámítva, nem történt nagyobb fejlesztés.

A cég mérnökei már 2019 óta dolgoznak a fejlesztésen, de több akadályba is belefutottak. Vagy a túlmelegedés, vagy a kamerával és a szoftverrel kapcsolatos problémák miatt tolódott ki a megvalósítás. Most úgy néz ki, hogy már előrehaladott állapotban van a projekt. A prototípust az igazgatótanács is megtekinthette – írta a Bloomberg.

 

Az Apple virtuális valóság szemüvegét 4K felbontású, mikro-OLED kijelzővel, 15 kameramodullal látták el. A Macintosh és az iPadPro táblagépekből ismert M1 chip hajtja majd. Az új termékkel együtt párhuzamosan az Apple felpörgette a Reality OS (más néven ROS) operációs rendszer fejlesztését.

A vetélytársakhoz képest az Apple eszköze jobban illeszkedik majd a felhasználók fejformájához és könnyebb is lesz, ami elég fontos fogyasztói elvárás.

A Bloomberg szerint már az év végén elkészülhetnek az új termékkel, de a boltokba várhatóan csak 2023-ban kerülhet. Az előzetes hírek szerint a fogyasztói ára várhatóan 3000 dollár körül lehet. Nem sokkal később várható a második generációs változat.

 

Ajánljuk még