logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint száz éve nem látott lepkét találtak egy csomagellenőrzés során

| Szerző: hirado.hu
Furcsa lárvákat találtak egy csomagban az Egyesült Államokban. A reptéri ellenőrzés során felbukkant rovarokat alaposan kivizsgálták, és kiderült, hogy utoljára száztíz éve észlelték a fajt.

A Smithsonian intézet egyik szakértője azonosította a poggyászban talált rovart, amit 1912-ben láttak utoljára – írta az NBC News.

Kris Grogan a vám- és határvédelmi hivatal szóvivője elmondta, hogy a szakértő Salma brachyscopalis Hampsonként azonosította a rovart, ami egy olyan lepkeféle, aminek az észlelését 1912 óta nem jegyezték fel.

A lepke lárváit bebábozódva találták meg egy csomagban a detroiti Metropolitan repülőtéren. A lárvák maghüvelyekbe voltak zárva, tulajdonosa szerint gyógyteának szánták.

A vám- és határvédelmi hivatal szóvivője közölte, hogy a különleges leletet tavaly szeptemberben találták meg egy olyan poggyászban, amit a Fülöp-szigeteken adtak fel.

A lárvákat lefoglalták és elszállították egy tudományos intézetbe további vizsgálatokra. A rovarok ellenőrzött körülmények között, karanténban keltek ki, és furcsa, kiemelkedő fekete foltok voltak rajtuk. A kikelt rovarokat megvizsgálta egy mezőgazdasági szakértő, aki úgy vélte, hogy a fényiloncafélék családjába tartoznak a rovarok, azonban a nemzetséget és a fajt már nem tudta azonosítani.

A rovarokat további vizsgálatoknak vetették alá, a Smithsonian kutatási intézet és múzeum egyik szakértője pedig sikeresen azonosította. A szakértő szerint ez a legelső alkalom, hogy a Salma brachyscopalis Hampson lárváit és bábjait begyűjtötték.

Címlapfotó: Twitter.com

Ajánljuk még