logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Titkos várost rejt a rekordmélységű úszómedence

| Szerző: hirado.hu
Egyedülálló élményt nyújt az a 60 méter mély búvármedence, amely Dubajban található. A rekorddöntő látványosság egy misztikus vízalatti várost rejt, amely egy másik dimenzióba juttatja el az izgalomra vágyókat.

Nem mindennapi élményben lehet része azoknak a búvároknak, akik akár 60 méter mélyre alámerülnek Dubaj legmélyebb medencéjében. A Deep Dive Dubai medencéje nemcsak rekordméretű, de olyasfajta vízi világot rejt, ami páratlan élményt nyújt.

A világon egyedülálló fedett medencét 140 ezer hektoliter édesvízzel töltötték fel, ami hat olimpiai méretű úszómedencének felel meg.

A sejtelmes város jó néhány meglepetést tartogat a búvároknak, például berendezett apartmant, parkoló autót, telefonfülkét, csocsó- és biliárdasztalt vagy éppen sakktáblát, ha bárkinek kedve szottyanna egy kis lazításhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EARTH FOCUS (@earthfocus) által megosztott bejegyzés

Mivel a víz kellemes, 30 fokos hőmérsékletű, nincs szükség különösen vastag búvárruhára. Ahhoz, hogy alaposan szemügyre lehessen venni ezt a hatalmas, kalandokkal teli víz alatti várost, több merülésre is szükség van. A búvárok biztonsága érdekében a medence 56 kamerával van felszerelve. A legmodernebb világítási és hangrendszerek fokozzák a víz alatti hangulatot.

A dubaji úszómedencéről készült videót az Earth Focus Instagram-fiókján osztották meg, amelynek több mint 9,4 millió rajongója van – írja cikkében a Daily Star.

A legolcsóbb jegy közel 38 ezer forintba kerül. Azok, akik a felfedező búvárélményt választják, 170 ezer forintért csodálhatják meg a vízivárost. Akik nem búvárkodnak, azok sem maradnak élmény nélkül, hatalmas üvegablakokon keresztül nézhetik a fürdőzőket.

Ajánljuk még