logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Apple önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

| Szerző: hirado.hu
Lehet, hogy így néz ki az Apple régóta pletykált futurisztikus autója? – tette fel a kérdést a The Sun, mielőtt lerántotta volna a leplet egy rendhagyó modell terveiről.

Egy autótervező olyan önvezető jármű prototípusával állt elő, amely gyakorlatilag egy bizarr, 360 fokban forgatható gömb négy keréken. A Devanga Borah által elképzelt koncepció a régóta várt közlekedési eszköz egyik lehetséges kivitelezését mutatja be – közölte a brit lap.

Két ülés kapott helyet a forgó fülkében, mintha egy sci-fi filmből lépett volna elő. A Yanko Design beszámolója szerint kétszárnyú ajtó nyitja és zárja az utasteret. Az ülések hátradöntött pozíciója felel a maximális kényelemért. A stílus is nagyon Apple-közeli, a letisztult fehér és fekete színeket követi, és persze az ikonikus logó is ott díszeleg rajta.

Az iPhone-gyártó évek óta szűkszavúan nyilatkozik az autós projektjéről, és végül úgy is dönthet, hogy egyáltalán nem folytatja ezt a vonalat. A jelenlegi hírek szerint minimum 2028-ig kell várjanak az érdeklődök arra, hogy megpillanthassák az elkészült járművet. A titkos munka Project Titan néven ismert, melynek keretében az Apple egy olyan elektromos autót készíthet, amely a Teslával vetekedhet (legalábbis önvezetés terén).

Úgy tudni, hogy 2014 óta több változtatáson is átesett a koncepció, miközben a cég azt vizsgálta, hogyan nézhet ki a vezető nélküli személyautók jövője. Korábban úgy gondolták, hogy az Apple a Kiával dolgozik együtt egy jármű kifejlesztésén. A tervek azonban egyelőre nem nyilvánosak.

Egyesek szerint a koronavírus-járvány jelentős késedelmet okozott az Apple-nek. Egy névtelen forrás korábban azt mondta a Reutersnek, hogy a a tervek szerint az autó új akkumulátorral rendelkezne, amely olyan új szintet jelent majd a high-tech szegmensben, mint amikor először jelent meg az iPhone a telefonpiacon.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még