logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rejtélyes harapásnyomot találtak egy óriási cápa oldalán

| Szerző: hirado.hu
Egy természetvédő kapta lencsevégre a titokzatos harapásnyomokat, miközben Mexikó partjainál búvárkodott cápákat tanulmányozva.
Két évvel ezelőtt, 2019 augusztusában Jalil Najafov cáparajongó, természetvédő és filmes, néhány barátjával Mexikó partjait fedezte fel. A csoport észrevett egy nagy fehér cápát, amely a hajójuk közelében úszott. Ez már önmagában nagyon izgalmas volt számukra. Aztán a csoport megpillantott egy rejtélyes harapásnyomot a cápa oldalán.
A harapásnyom hatalmas volt, még egy tekintélyes méretű cápához képest is” – számolt be a CNN utazási weboldala.
Az azerbajdzsáni születésű állatvédő és amatőr filmes vízálló kamerájával merült bele a vízbe, hogy lefilmezze a cápák viselkedését. A fotó, amelyet Najafov nemrég videó formájában posztolt az Instagramon a rejtélyes harapásra fókuszálva, villámgyorsan elterjedt az interneten.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jalil Najafov (@jalilnajafov) által megosztott bejegyzés

A természetfilmes mexikói kirándulása után elvesztette a kamera memóriakártyáját, ezért csak nemrég bukkant rá a képekre. „Évek óta foglalkozom cápákkal és cápatartalommal, sok tapasztalatom van ezen a területen ”– mondta.
Dr. Tristan Guttridge természettudós, a Discovery Channel Shark Week (Cápák hete) című műsorának előadója kizárta azt az elméletet, hogy a cápa párzási aktus során szenvedte volna el a harapást. Guttridge arra a következtetésre jutott, hogy a cápát nagy valószínűséggel egy másik cápa támadhatta meg.

Ajánljuk még