logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Régen várt funkciót kaphat a legújabb Iphone

| Szerző: hirado.hu
Az Apple végre a „mindig bekapcsolt kijelző” funkcióval dobhatja piacra a közelgő iPhone 14 Pro és Pro Max készülékeit. A Bloomberg szerint az Apple az iOS 16-tal vezetheti be a funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a telefon korlátozott mennyiségű információt, de megjelenítsen még akkor is, amikor zárolva van a képernyő.

A jelentések szerint a mindig bekapcsolt mód hasonlóan működhet, mint az Apple Watch Series 5 okosóra. Az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékeken a mindig bekapcsolt mód engedélyezésével lecsökken a zárolási képernyő képkocka-sűrűsége, így energiát takarítanak meg, miközben a kijelző bekapcsolva marad – írta a The Verge.

Az nem világos, hogy az új iPhone ugyanazt az alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) kijelzőt fogja-e használni, amelyet az Apple az újabb okosóra modellekben használ. Ezek az alacsony fogyasztású képernyők nagy szerepet játszanak abban, hogy a mindig bekapcsolt mód megfelelően működjön, mivel úgy vannak kialakítva, hogy a készülékek ne fogyasszanak túl sok energiát.

 

Tavaly az elemzők azt jósolták, hogy az iPhone 13 LTPO kijelzővel fog érkezni, hogy lehetővé tegye a mindig bekapcsolt kijelzőt. Számos androidos készülék már évek óta támogatja a mindig bekapcsolt módot. Bizonyos Samsung készülékeken például a mindig bekapcsolt kijelző többek között képes megjeleníteni az időt és az akkumulátor töltöttségi szintjét, miközben a telefon kijelzője zárolva marad.

A mindig bekapcsolt kijelző nem az egyetlen olyan funkció, amely állítólag kizárólag az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékekhez fog érkezni, mivel a korábban kiszivárgott információk arra utalnak, hogy az Apple az új A16-os chipjét csak a két prémium készülékhez teszi elérhetővé.

Az Apple számos más változást is be fog jelenteni a június 6-i rendezvénye, a Worldwide Developers Conference (WWDC) informatikai fejlesztői konferencia alkalmával. Az Apple olyan funkción dolgozhat például, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az ablakok szabad átméretezését.

Ajánljuk még