logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karikó Katalin elárulta, mikor válhatunk védtelenné a vírussal szemben

Az internet különböző felületein, közösségi terekben számos hiedelem és álhír terjed a koronavírus elleni vakcinákról, megkérdőjelezve azok hatásosságát és biztonságosságát. A világhírű kutató eloszlatja a tévhiteket – részlet a Kossuth Rádió Karikó Katalinnal készített interjújából.
A vasárnapi beszélgetés egy részletét itt hallgathatja meg.

Ha a vérben van ellenanyag, akkor lesz az orrnyálkahártyában is. Ha csökken a vérben, akkor csökken a nyálkahártyán is, és így fertőződik meg az, aki régen volt vakcinálva – mondta Karikó Katalin, a messenger RNS-alapú vakcina kifejlesztő professzor asszonya a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Hozzátette: ha bejut a vérbe a vírus, akkor is védett a szervezet, mivel az emlékezősejtek felismerik azt, és ez megvéd a súlyos betegségtől. Sokan attól félnek, hogy magától az oltástól lesznek fertőzöttek – Karikó Katalin leszögezte, hogy ez nyilvánvalóan nem igaz. A szakember azt mondta, a legideálisabb az lett volna, hogyha még a járvány előtt tudomásuk lett volna a vírusról, és még akkor elkészül a vakcina.

A teljes interjút december 12-én a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában hallhatják.

Ajánljuk még