Aktuális

Reagált a Telekom, miután kedden akadozott az internet

Hun utódok – Nézze vissza a mongol és a magyar történelem közös múltjáról szóló filmet

| Szerző: hirado.hu
Az év első napján az M5 kulturális csatorna bemutatta a Hun utódok című, hun-magyar-mongol rokonságot és a közös történelmi múltat feltáró, mongol stáb által készített ismeretterjesztő filmet. A műsorban régészeti leletek, szakértők és színes dramatizált jelenetek vetítik elénk a közös, ősi eredetet. Az adást most visszanézheti a hirado.hu-n!

A Hun utódok szakértője Magyarország ulánbátori nagykövete, Obrusánszky Borbála történész, néprajzkutató, orientalista segítségével mélyebb betekintést kaphattak az M5 nézői őseink múltjába. A film különlegessége, hogy nem csupán a múltat idézi fel, hanem bemutatja az élő hagyományokat és szokásokat is.

A dramatizált, kosztümös jelenetek élettel töltik meg a történetet, megidézve azokat az időket, amely a hunok, magyarok és mongolok közötti rokonság gyökerei kialakultak.

A film újító módon ábrázolja a titokzatos hun népet, amelynek európai szereplése világtörténeti jelentőségű volt, ugyanakkor a mai napig nyelvét sem ismerjük. A Hun utódok egyedi lehetőséget kínál a nézőknek arra, hogy szakértők segítségével mélyebben megértsék az ősi kultúrák összefonódását, és rácsodálkozzanak a történelem sokszínűségére.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Ajánljuk még