Aktuális

Egy friss kutatás szerint Trump kiütné Bident

Rejtélyes ókori civilizáció bizonyítékaira bukkantak

| Szerző: hirado.hu
Régészek három, a mükénéi civilizációból származó bronzkardot találtak egy Krisztus előtt. 12-11. századi sír feltárása során a Peloponnészoszi-félszigeten.

A mükénéi civilizáció az ókori Görögországban a bronzkor utolsó szakasza volt, amely a Kr. e. 1750 és 1050 közötti időszakot ölelte fel. Ez az időszak képviseli az első fejlett és jellegzetesen görög civilizációt a szárazföldi Görögországban.

Kapcsolódó tartalom

A most feltárt sír egy mükénéi nekropoliszban került elő, amely az ókori Rypes településen található, ahol számos kamrasírt vájtak a homokos altalajba.

A régészeti bizonyítékok arra utalnak, hogy a sírokat a bronzkor végéig a temetkezési szokások és összetett rituális gyakorlatok miatt többször is újra megnyitották. A nekropoliszban végzett ásatások alatt számos vázát, nyakláncot, aranykoszorút, pecsétkövet, gyöngyöt, valamint üveg-, fajansz-, arany- és hegyikristály darabokat tártak fel.

A legutóbbi ásatások során a szakértők egy téglalap alakú sírt vizsgáltak, amelyben egy agyagból készült lószobor és karneol drágakövek is lapultak a három bronzkard mellett.

Az ásatások során a sírok közelében a település egy részét is megtalálták – olvasható a Heritage Daily cikkében. 

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még