logo

Műsorújság

Rendkívüli

Megérkeztek az első felvételek a kecskeméti tragédiáról – hárman meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erre nem számítottak az építkezésen: az utolsó jégkorszakból származó leletekre bukkantak

| Szerző: hirado.hu
A leletekre Angliában, Plymouth közelében találtak rá egy építkezés során. A ritka maradványokat további vizsgálatoknak vetik alá, ezután kiállítják őket.

Egy gyapjas mamut, gyapjas orrszarvú, hiéna és farkas csontjaira bukkantak, amik feltehetően az utolsó jégkorszakból származnak – írta a Live Science.

A maradványokra az angliai Devon megyében, Plymouth közelében egy építkezés során találtak rá. Egy barlang feltárása során bukkantak rá egy gyapjas mamut agyarra, a zápfogára és egyéb csontjaira.

Egy gyapjas orrszarvú hiányos koponyáját és alsó állkapcsát is megtalálták. Feltártak továbbá egy majdnem teljes farkascsontvázat, valamint hiéna, ló, rénszarvas, hegyi nyúl és vörösróka részleges maradványait is.

A vizsgálatokból kiderült, hogy a maradványok az utolsó jégkorszak idejéből származnak, amely körülbelül 60 és 30 ezer évvel ezelőtt zajlott. Az nem tisztázott pontosan, hogy az összes maradvány ebből a korszakból származik-e, de ilyen sokáig érintetlen leleteket találni ritka és különleges esemény a régészek szerint.

A helyszíni feltárást befejezték, a maradványok további vizsgálatokra várnak.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még