Rendkívüli

Amerikai űrhivatal: Felrobbant egy orosz műhold, a Nemzetközi Űrállomás legénysége fedezékbe húzódott

Pénteken nyit a Római-parti Plázs

Pénteken nyit a Római-parti Plázs, a szabadstrand augusztus 20-ig látogatható – közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását idén is – a plázs negyedik szezonjában – a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

Az érintett partszakaszon átvizsgálták és kitisztították a medret, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte.

Hangsúlyozták, hogy a vízminőséget folyamatosan ellenőrzik, és amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják az adatok, a fürdőhelyet azonnal lezárják. Csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet, és csak a fürdőhely nyitvatartási idejében, 10 és 19 óra között – hangsúlyozták.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen az éjszakai őrzés is biztosított – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpártárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A III. kerületi Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. címen található fürdőhelyen a biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik – olvasható az önkormányzat közleményében.

Ajánljuk még