Aktuális

Megvannak az M4 Sport – Az Év Sportolója 2023 Gála döntősei

Szinkó Pali kalandjai – komolyzenei kalandozás az M2 Gyerekcsatornán

A közmédia gyerekcsatornájának legújabb saját gyártású sorozata a klasszikus zene világát mutatja be a legfiatalabbak számára is érthető, szórakoztató formában. Egy mesebeli apró lény, a hangszerek és a komolyzene világában élő Szinkó Pali kalauzolja a gyerekeket a 80. születésnapját ünneplő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának ifjúsági koncertjén.

A zenei érzékenység kialakítását, a gyerekek érdeklődésének felkeltését a hangszerek és a komolyzene iránt nem lehet elég korán kezdeni. Az M2 Gyerekcsatorna új műsorának célja, hogy akár négyéves kortól befogadható, játékosan átélhető komolyzenei koncertélményt nyújtson. A Szinkó Pali kalandjaiban egy bohókás, szerethető figura segítségével fedezhetik fel a gyerekek a klasszikus zene szépségeit.

A házigazda szerepében Török Bálint, a Hetedhét kaland egyik műsorvezetője látható. A mókás muzsikaszakértő karakter humora ezúttal egy családi-szerzőpáros munkájának köszönhető: Bálintnak a Zeneakadémián végzett hangszertanár édesapja segített Szinkó Pali szövegeinek megírásában.

Szinkó Pali kalandjai – december 30-án és 31-én az M2 Gyerekcsatornán.

Kiemelt kép forrása: MTVA/Farkas Fruzsina

Ajánljuk még