Aktuális

Életbe lépett a gázai tűszünet, mutatjuk a túszok szabadon bocsátásának menetrendjét

„Varázskastéllyá” változik az adventi időszakra a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel adventi programsorozat kezdődik a gyulai Almásy-kastélyban december másodikán – közölte a kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc NKft. pénteken az MTI-vel.

A kastélyparkban december 2-tól január 7-ig két fotópont és szombatonként karácsonyi vásár várja a látogatókat. December 2-án ugyanitt a Bizseri Bábcsoport karácsonyi előadása lesz látható; december 9-én Szabó Hunor ad elő karácsonyi dalokat, majd a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusa koncertezik.

December 16-án a Calliope Színjátszó Kör előadásában a Karácsonyi történet című előadás tekinthető meg; december 23-án pedig az Erkel Ferenc Vegyeskar ad koncertet.

A kastély karácsonyfája a télikertben lesz, ahol egy téli falut ábrázoló terepasztalt, valamint egy hatalmas diótörőt is láthatnak az ide látogatók

– írták a közleményben.

A kastély Stefánia-szárnyában, a Csemegetárban pedig műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők: a négy adventi szombaton mézeskalácsházikókat és fenyődíszeket, adventi koszorút és grincsfát is készíthetnek, emellett segítséget kaphatnak a sült húsok mellé tálalható szószok elkészítésében, valamint az ajándékok csomagolásában is.

Az Almásy-kastély idén is cipősdoboz gyűjtőpont, a rászoruló gyermekeknek szánt csomagokat november 24. és december 18. között várják a kastély fogadóterében – olvasható a közleményben.

Ajánljuk még