Aktuális

Szijjártó Péter: Nyolc magyar állampolgár el tudta hagyni a Gázai övezetet

Török zongoraművész szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata

Fazil Say török zongoraművész szólóestjével folytatódik 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora című sorozata november 21-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Müpában Fazik Say Johann Sebastian Bach Goldberg-variációk (BWV 988) című művét adja elő – olvasható az MTI-hez elküldött csütörtöki tájékoztatóban.

A török zongoraművész, zeneszerző és jazz-zenész sokoldalúságával nagy sikerrel szerepelt a világ minden táján. Játszott a Carnegie Hallban és számos rangos fesztiválon. Budapesten a Zongora-sorozat keretében immmár 5. alkalommal lép fel

– írják.

Fazik Say 1970-ben született Ankarában, irodalmár családban; szülei klasszikus zene iránti vonzalma meghatározó volt számára. Tizenhét évesen ösztöndíjjal került a düsseldorfi Robert Schumann Intézetbe, ahol David Levine irányításával tanult, majd a Berlini Konzervatóriumban folytatta tanulmányait.

Huszonhat évesen mutatta be saját szerzeményét, Selyemút című concertóját Bostonban.

2004-ben európai és amerikai turnén vett részt Maxim Vengerovval. 2008 óta az Európai Unió felkérésére a kultúrák közötti párbeszéd nagykövete.

Rendszeresen kap meghívást a New York-i, az Izraeli Filharmonikus Zenekartól, a Baltimore-i, Szentpétervári és a BBC Filharmonikusoktól, a Bécsi Szimfonikusoktól és az Orchestre National de France-tól.

Az MVM Koncertek sorozata november 26-án a Magyar Zene Házában Fülei Balázs koncertjével folytatódik, majd december 5-én a Zeneakadémia Nagytermében Jevgenyij Koroljov zongoraestjeivel fejeződik be.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még