Aktuális

Halálos balesetet okozó embercsempészt ítéltek el Komáromban

Francia vígjátékok fesztiválja a Duna műsorán

| Szerző: hirado.hu
Szeptemberben a Duna az utóbbi évtized legjobb francia vígjátékaival szerez vidám perceket nézőinek szombat esténként. A filmekben olyan színészek gondoskodnak az önfeledt szórakozásról, mint Catherine Frot, Audrey Tatou vagy Patrick Bruel.

A nagy sikerű nyári westernfilm sorozat után, az olasz zsenialitások filmjei mellett újabb tematikus filmekkel várja nézőit a közmédia. A Duna szeptember 10-től minden szombat este az elmúlt évek leghumorosabb francia filmalkotásait vonultatja fel kínálatában.

Ízek palotája (2012) – szeptember 9. 21:30

A szeptemberi francia vígjátéksorozat első állomása az Ízek palotája, egy gasztronómiai kavalkád jó sok humorral megfűszerezve. A történet középpontjában Hortense, a köztársasági elnök személyes séfévé frissen felkért szakácsnő áll. A vidám dialógusokban és abszurd jelenetekben gazdag film kóstolót ad a kitartásból, a szakmai féltékenységből és a várva várt siker ízéből, miközben egy étvágygerjesztő utazásra is hív a legjobb francia ételeket felvonultatva.

Tökmag és Gázolaj – Vakáció Négy Keréken (2015) – szeptember 16. 21:35

A francia filmek fesztiválja a Tökmag és Gázolaj című vígjátékkal folytatódik: egy fergeteges road trip története elevenedik meg két fiatallal a főszerepben. Daniel és Théo egy guruló házzal indulnak útnak, hogy felfedezzék  Franciaország legszebb vidékeit, és csakhamar kiderül, hogy ez a nyár a közös utazás által merőben más lesz, mint a többi. A film rendezője az Egy makulátlan elme örök ragyogásának direktora, Michel Gondry, így az alkotás – a vidám pillanatok könnyed élvezete mellett – több mély párbeszéddel gondolkodtatja el a nézőt.

A java még hátravan (2019) – szeptember 23. 21:35

A sorozat harmadik filmje az A java még hátravan egy humorral teli és megható történet az élet értelméről és az emberi kapcsolatok erejéről. A két középkorú férfi főszereplő – Arthur és César – félreértések folytán azt hiszi, hogy a másikuk halálos beteg. Elhatározzák, hogy mindent félretéve bepótolják az elvesztegetett időt és megosztják egymással hátralévő napjaikat. Hőseink a történet végére ráébrednek, hogy még semmihez nincs túl késő, és az életük legszebb pillanatai még hátravannak.

A szombat esti francia filmek egészen decemberig megtalálhatók lesznek a Duna műsorválasztékában. Októberben képernyőre kerül – a többi között – a 2015-ben bemutatott Marguerite – A tökéletlen hang és a 2018-as Aladdin legeslegújabb kalandjai, december elején a 2020-as A beszéd című romantikus filmvígjáték látható majd.

Francia filmek fesztiválja – szeptemberben minden szombat este a Dunán.

Ajánljuk még