Időjárás

A baljós árnyak után visszatér az anticiklon a Kárpát-medence fölé

Pénteken kezdődik az e-Mobility Show Budapest

Pénteken kezdődik az e-Mobility Show Budapest, ahol elektromosan működő közlekedési eszközöket és azokat kiszolgáló infrastruktúrát mutatnak be – közölték a rendezvény szervezői csütörtökön az MTI-vel.

A BOK csarnokban május 5-7. között rendezett elektromobilitási kiállításon elektromos autók, motorok, robogók, kerékpárok, rollerek és hajók is bemutatkoznak. Továbbá különböző töltési lehetőségeket, napelemes rendszereket, hőszivattyúkat is megtekinthetnek a látogatók.

Ezen felül a mikromobilitási megoldásokat – mint a robogók, rollerek, kerékpárok, segwayek – ki is lehet próbálni egy 600 négyzetméteres tesztpályán.

A kiállításon nagy hangsúlyt fektetnek az ismeretterjesztésre és edukációra is. A Budapesti Műszaki Egyetem standján a Zöldkerék költségkalkulátorral az elektromos autózással kapcsolatos kérdéseket segítenek tisztázni. A Magyar Mérnöki Kamara pedig ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a napi energiafelhasználás csökkentésének és az otthonok korszerűsítésének lehetőségei terén.

Mindezek mellett bemutatkoznak a lakosságnak a Budapesti Műszaki Egyetem versenycsapatai, a BME Formula Racing Team és a BME Solar Team,

amelyek magyar egyetemi innovációkat állítanak ki. A Racing Teamnél pedig az egyedülálló Formula-1 szimulátort is ki lehet próbálni.

A kiállításról és a programokról bővebb tájékoztatás a https://emobilityshow.hu oldalon olvasható.

Ajánljuk még