Fontos

Eljárást indíthat a lengyel ügyészség Donald Tusk ellen

Szómiszó címmel nyelvtani ismeretterjesztő sorozat indul az M2 Gyerekcsatornán

Szómiszó címmel április 25-én indul az M2 Gyerekcsatorna új, játékos ismeretterjesztő sorozata, amely izgalmas formában mutatja be a nyelvtani szabályokat az alsó tagozatos gyerekeknek.

Az írás- és olvasáskészség-fejlesztő Betűvető és a matematikával foglalkozó Számvető folytatásaként április végén debütál a képernyőn a Szómiszó című sorozat, amelynek tíz epizódjában számos zenei stílusban előadott dalokon keresztül tanulhatják meg az alsó tagozatosok a nyelvtani tanagyag főbb részeit – közölte az MTVA az MTI-vel.

A sorozat iskolai környezetben igyekszik majd közelebb vinni a gyerekekhez a nyelvtantanulást vidám dalok, humoros dalszövegek, színes animációk segítségével, Kováts Vera színművész és tizenegy gyerekszereplő előadásában. A dalok szövegvilágát és tematikáját gyakorló általános iskolai tanítók segítségével állították össze, ezért az egyes epizódok az iskolai oktatás kiegészítéseként is felhasználhatók.

A produkció mögött ezúttal is a Számvető alkotói csapata áll: a dalokat Csiszár Ferenc gitáros, zenei producer hangszerelte, a grafikákat Fenyvesi Zsófi grafikus készítette, amelyeket Kiss Panni animált a klipekhez, a kreatív producer pedig Fenyvesi Anikó volt. A dalok zeneszerzője és szövegírója Orbán Tamás, aki rendezőként, operatőrként és vágóként is dolgozott a sorozaton.

A Szómiszó április 25-től kedd reggelenként lesz látható az M2 Gyerekcsatornán, de az epizódok a mediaklikk.hu oldalon, és a sorozat önálló videómegosztó felületén is újranézhetők lesznek.

Ajánljuk még