Aktuális

Mutatunk néhány virágba borult túraútvonalat a hétvégére

Mutatunk néhány virágba borult túraútvonalat a hétvégére

| Szerző: hirado.hu
A zsendülő táj még azokat is kicsalogatja a természetbe, akik nehezebben mozdulnak ki a négy fal közül. Ezúttal olyan túraútvonalakat gyűjtöttünk össze április első hétvégéjére, ahol teljesen belefeledkezhetünk az erdők és a rétek madárfüttyös tavaszi zsongásába.

 

Javában bontogatja szirmait a tavasz, több kirándulóhelyünk is virágba borult az elmúlt napokban, hetekben. Összegyűjtöttünk pár túraútvonalat, amelyet végigjárva gyönyörködhetünk az ébredő természetben.

Mandulavirágzás a Balaton-felvidéken

Az Alsóörsről induló körtúra résztávjai a Balaton északi partjának hangulatos turistaútjain vezetnek. A 9,5 kilométeres családi táv és a hosszabb 17 kilométeres túra is érinti a Köcsi-tavat és a Somlyó-hegyi kilátót. Miközben lépten-nyomon a zsendülő tavasz természetet csodálhatják a túrán résztvevők.

(Fotó: MTI/Varga György)
  • Időpont: április 1-je, 8.00–16.00 között.
  • Helyszín: Balaton, Balaton-felvidék; rajt, cél helyszíne: Alsóörs, Tourinform.
  • Bővebb információ a túráról ide kattintva érhető el.

Gyalogtúra Mágor-pusztában túzokdürgés idején

Vezetett séta elsődleges célja a túzokdürgés megfigyelése, de a tavaszi pusztában a kirándulók láthatnak még ragadozó madarakat (kerecsensólyom, parlagi sas), illetve a vizes élőhelyeken előforduló bíbicet, nagy godát, piroslábú cankót és egyéb vonuló madarakat.

  • Táv: hat kilométer.
  • Időpont: április 1-je, 8.00–13.00 között.
  • Helyszín: Mágor-puszta, találkozóhely: a Körös–Maros Nemzeti Park igazgatóság megfigyelőtornya.
  • Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben

A Velencei-hegység legszebb részein vezet végig a túra. A résztvevők választhatnak a 25, a 15  és 6 kilométeres távok közül, de egyikkel sem lőhetnek mellé, mert az útvonalak a hegység legérdekesebb természeti látnivalóit érintik.

  • Időpont: április 2., 8.00–16.00 között.
  • Helyszín: Velencei-hegység, rajt, cél helyszíne: Sukoró, Sukorói Szabadidő Park.
  • Bővebb információ a túráról ide kattintva érhető el.

Irány a Kékes!

Szakvezetéses túra az ország legmagasabban fekvő tanösvényén. Az útvonal jelentős része a környéken jellemző, különlegesen szép montán bükkösökben és a Mátra kitűnő panorámát nyújtó gerincén halad.

(Forrás: Turistamagazin)

Aki pedig csak egy kisebb kirándulást tervez a hétvégére, annak tökéletes választás lehet a gödöllői botanikus kert, ahol már teljes pompájukban virágoznak a magnóliák. Hogy minél többen megtekinthessék a liliomfákat, hosszított nyitvatartással várják a látogatókat.

A csengettyűs cseresznyefák is virágba borultak a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben. A csengettyűs cseresznye a legkorábban virágzó fák egyike. A vad fajok között egyedülálló élénk és rózsaszín-vöröses a virág színe.

Ajánljuk még