Aktuális

Joe Biden: Megalapozottak a Vlagyimir Putyin ellen felhozott vádak

A Duna „legfényesebb” műsora A Dal 2023

Egyedi látványvilággal várja nézőit szombat esténként a Duna showműsora. A Dal 2023 élő adásaiban használt, hazánkban egyedülálló fénytechnika kulisszatitkait leplezzük le.

A közmédia minden évben törekszik arra, hogy az új trendeknek megfelelő vizuális tartalmat, és ezzel különleges élményt nyújtson a nézőknek. A Dal 2023 színpadának 250 négyzetméteres LED-falán megjelenő grafikák mellett fontos része a látványvilágnak a fény, és az azzal létrehozható hangulati képek.

A világítás műszaki kivitelezése – több kilométernyi vezeték beépítésével – 5 napon át zajlott és 15 fős technikai személyzet vett részt a munkában. Összesen 230 speciális világítási funkciójú robotlámpa szolgáltatja az egyedi fénytechnikát. A stúdióban a 100 méter alumínium-tartószerkezet függesztéséhez 22 elektromos emelőmotorra volt szükség. A díszlet különlegessége a 2 kilométer hosszúságú beépített digitális LED-szalag, amely lehetővé teszi a vizuális effektek megjelenítését. A produkciók lélegzetelállító képernyős megjelenéséhez tartozik továbbá, hogy az idei évadban előszőr vannak mozgatható világítási tartószerkezetek, ezeket 14 speciális programozható elektromos emelőmotor mozgatja.

Az egyedülálló eszközpark biztosítja, hogy az élő adások során a produkciók folyamatosan változó világítási képet kapjanak a világítási hidak mozgatásával. Magyarországon más televíziós műsorban még sehol sem láthattak a nézők ilyen megjelenítést.

A Dal 2023 – szombatonként a Dunán 19:35-től!

Kiemelt kép: Facebook/A Dal

Ajánljuk még