Gyász

Szívszorító búcsú: Közös sírba temetik a színésszel Tahi Tóth László özvegyét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Déryné ifjasszony – Tévépremier a Dunán

| Szerző: hirado.hu
Újabb kortárs hazai filmet tűz műsorára premierben a közmédia. A kőszínház előtti világ legnagyobb magyar színésznőjéről, Déry Istvánné Széppataki Rózáról szóló 2022-es tévéjátékot március 13-án mutatja be a Duna.

A vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője, a legendás szubrett, Déryné tévéjátékban elevenedik meg 200 év távlatából Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című színdarabjának filmváltozatában. A művészettel, szerelemmel és drámával átfűtött történetet a Déryné Társulat színművészeivel Vidnyánszky Attila rendező állította színpadra, majd készített belőle tévéfilmet, producere a Déryné Program igazgatója, a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk.

(Fotó: MTVA)

Az 1830-as években, a történelmi Magyarországon egy maroknyi vándorszínész járja az országot, hogy magyar nyelven szóljon az itt élő emberekhez. Déryné szerelmi tragédiája mellett a nézők ízelítőt kapnak a vándorszínészek életéből és a magyar nyelvért folytatott küzdelemből, mindezt könnyeden, romantikus, olykor humoros jelenetekkel.

(Fotó: MTVA)

A film káprázatos látványvilágát nemcsak a színpadi díszletek teszik érdekessé. Az alkotók külső helyszíneken is forgattak, például a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben. A címszerepben a Jászai Mari-díjas színművész, Tarpai Viktória látható, partnerei között szerepel mások mellett Janka Barnabás, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza és Dánielfy Gergő.

A tévéfilmet a Déryné Program készítette, a magyar színjátszás egyik legnagyobb alakja, Déryné Széppataki Róza halálának 150. évfordulója alkalmából.

Déryné ifjasszony – március 13-án 23:15-től a Dunán!

Magyar filmek egész évben, megszakítás nélkül a Dunán!

Kiemelt képünk: MTVA

Ajánljuk még