Baleset

Tömegkarambol az autópályán, több kilométeres a torlódás

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átlépte a kétmilliárd dolláros bevételt az Avatar: A víz útja

Átlépte a hétvégén a kétmilliárd dolláros (722 milliárd forintos) globális jegybevételt James Cameron Avatar: A víz útja című sci-fije.

A fikciós Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december végén debütált a mozikban, és világszerte sikert aratott. Cameron korábban megemlítette, hogy a film kétmilliárd dolláros bevételnél már visszahozza a költségeit.

A produkció vasárnap 2,024 milliárd dolláros (731 milliárd forintos) jegybevételnél tartott a Disney vállalat becslései szerint. Ebből durván 1,4 milliárd dollár (506 milliárd forint) a nemzetközi piacon folyt be a mozikasszákba.

Kapcsolódó tartalom

A Disney filmstúdió nem közölte pontosan a film elkészítésének költségeit, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból (126 milliárd forintból) készült és ehhez jöttek még a marketingkiadások.

Az Avatar harmadik része, amelyet Cameron már szintén leforgatott, 2024 decemberében kerül a mozikba. A negyedik epizód 2026 decemberében, az ötödik pedig 2028 decemberében várható.

Az Avatar 2009-ben nagy szenzációt keltett fantasztikusan látványos képi világával, és a nézők megszerették a Pandora bolygón élő, háromméter magas, kék bőrű na’vi népet. A produkció minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros (1048 milliárd forintos) jegyeladásával.

Az Avatar: A víz útja tíz évvel később folytatja a film hőseinek életét. A szereposztásban Sam Worthington és Zoe Saldana is visszatér. James Cameron rendezett hármat a filmtörténet hat legnagyobb bevételű filmjéből: a két Avatart és az 1997-ben bemutatott Titanicot.

Kiemelt képünk: James Cameron amerikai forgatókönyvíró, filmrendező az Avatar: A víz útja című alkotásának londoni premierjén 2022. december 3-án. Az Avatar címmel 2009-ben bemutatott sci-fi folytatását Magyarországon december 15-től vetítik a mozik. (Fotó: MTI/AP/Invision/Scott Garfitt)

Ajánljuk még