logo

Műsorújság

Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Erő 2023-ban is velünk lesz! Megérkezett a Mandalóri legújabb előzetese

| Szerző: Tokaji Gergő Máté
A Star Wars egyik legsikeresebb élőszereplős sorozatának harmadik évada március 1-jén debütál. De mit ad még nekünk a Star Wars idén?

2023-ban sem lesz hiány Star Wars-sorozatokból. Magyar idő szerint kedd hajnalban megjelent A Mandalóri sorozat várva várt harmadik évadának új, s immár teljes értékű előzetese.

A Mandalóri

Az új előzetes két fontos szálat mutat be. A harmadik évadban bepillantást nyerhetünk a mandalóriak és bolygójuk, a Mandalore történetébe. Erre volt már utalás a Boba Fett könyve című sorozatban, ahol a Mandalóri főszereplőjét, Din Djarint, bár hiába szerezte meg a mandalóriak számára rendkívüli fontossággal bíró Sötétkardot, mégis kitagadták a Törzsből. Ezért fel kell keresnie a nép szülőbolygóját, a Mandalore-t, melynek lebombázását szintén a Boba Fett könyve mutatta be. Természetesen a Baby Yoda néven elhíresült Grogu ezúttal is hősünkkel tart és az előzetes tanúsága szerint újabb részleteket tudhatunk meg a 66-os parancs végrehajtásáról, azaz a Jedik kiirtásáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Star Wars (@starwars) által megosztott bejegyzés

A másik történetszál vélhetően egy tágabb perspektívát mutat be: Egy X-szárnyú pilóta, Carson Teva százados hívja fel a figyelmet egy nagyobb fenyegetésre, egy egész galaxist érintő fenyegetésre utal. A veszély a Birodalom maradványaihoz, illetve a klónozási projekthez köthető. Néhány képkocka erejéig felvillan egy bolygóméretű város is, így adja magát a feltételezés, hogy a Mandalóri harmadik évada elkalauzol bennünket a galaktikus fővárosba, Coruscantra is.

A Rossz Osztag

Január 4-én indult A Rossz Osztag 2. évada, amely a Klónok Háborúja animációs sorozat folytatásának is tekinthető. A történet egy csapat génhibás renegát klónról szól, és kalandjaik közepette bepillantást nyerhetünk a Birodalom felemelkedésébe is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Star Wars (@starwars) által megosztott bejegyzés

Az új évad 16 epizódból áll, melyeket hetente mutatnak be. Az évad dupla epizóddal nyit és zár, valamint a sorozat közepe táján is lesz duplarész. A Klónok Háborúja rajongóinak valódi csemegét jelent.

Ahsoka

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

rosariodawson (@rosariodawson) által megosztott bejegyzés

Az Anakin Skywalker tanítványaként még a Klónok Háborújában debütáló Ahsoka Tano közönségkedvenccé nőtte ki magát, mióta pedig

felbukkant a Mandalóri második évadában a Star Wars-univerzum egyik legikonikusabb antagonistáját, Thrawn főadmirálist keresve,

a rajongók tűkön ülve várják a folytatást.

A sorozat 2023 folyamán debütálhat, és időben a Mandalóri második évada után játszódhat a galaxis Ismeretlen Régióként elhíresült területén, ahol az egykori Jedi az egykori birodalmi főadmirális és stratégiai lángelme után kutat majd.

Skeleton Crew

Szintén a „Mandoverzumhoz” kapcsolódik az eddig egyedülállónak ígérkező Skeleton Crew sorozat, melyben Jude Law is szerepet vállal, rendezője pedig az a Jon Watts, aki a Pókember: Nincs hazaút című Marvel mozit is dirigálta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Star Wars (@starwars) által megosztott bejegyzés

A történetről egyelőre nem tudni túl sokat, de annyit igen, hogy valamikor a Jedi visszatér után játszódik, szintén az Ismeretlen Régiókban, és a főszereplői gyerekek lesznek. A Skeleton Crew egy egészen újfajta stílust képvisel majd. 2023-ban érkezik a Disney+-ra, de pontos dátumot még nem közölt a Lucasfilm.

Látomások

A Star Wars: Látomások anime antológia-sorozat első évada különleges látványvilágával és stílusával új szint hozott a messzi-messzi galaxisba. Sikere után nem is volt kérdés, hogy jön a folytatás.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Star Wars (@starwars) által megosztott bejegyzés

A hírek szerint a második felvonás ezúttal nemcsak japán, hanem más országok animációs stúdióinak munkáját tartalmazza, pontosabban chilei, francia, indiai, ír, spanyol, dél-afrikai, dél-koreai, egyesült királyságbeli és amerikai produkciók lesznek, és ezen országok kultúrái fognak ötvöződni a Star Wars művészetével.

Ajánljuk még