logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Avatar: A víz útja vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja, amelynek globális mozis jegybevétele vasárnap már elérte az 1,38 milliárd dollárt (516 milliárd forintot).

A hétvégén a képzeletbeli Pandora bolygón játszódó sci-fi a Comscore adatai szerint 63,4 millió dollárt (23,7 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál, s ezzel amerikai és kanadai jegybevétele már 421,6 millió dollárra (157,7 milliárd forintra) rúg.

A nemzetközi piacon az Avatar folytatása 957 millió dolláros (358 milliárd forintos) jegyeladásnál tart, ebből 153 millió dollárért (57,2 milliárd forintért) Kínában váltottak rá jegyet a nézők.

A Disney 20th Century Fox stúdiója által forgalmazott látványos, több mint háromórás film globális bevétele vasárnapra már 1,38 milliárd dollár volt. A produkció sikere jelentősen hozzájárult a 2022-es észak-amerikai mozis jegybevételek növekedéséhez: a tavalyi összbevétel végül elérte a 7,46 milliárd dollárt (2792 milliárd forintot). Ez 63 százalékkal haladta meg a 2021-es év bevételét, amelyre még rányomta a bélyegét a pandémia miatti visszaesés.

Kapcsolódó tartalom

Az Avatar: A víz útja a Cameron által tervezett Avatar-filmsorozat második része. A 2009-ben bemutatott, három Oscar-díjat is elnyert Avatar minden idők legnagyobb kasszasikere lett 2,9 milliárd dolláros (1085 milliárd forintos) globális jegybevételével. Az eredeti film történetének fonalát több mint tíz évvel később folytató Avatar: A víz útja a Pandorán élő Sully család hányattatott sorsát követi. A film főbb szerepeit Sam Wothington, Zoe Saladna, Sigourney Weaver és Kate Winslet alakította.

Kiemelt kép: MTI/AP/Invision/Scott Garfitt

Ajánljuk még