logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erdei manók költöztek két magyarországi erdőbe

| Szerző: hirado.hu
A győri Püspökerdő után most a Csorna és Barbacs közötti erdőbe is manócsaládok költöztek. A játék célja, hogy a résztvevők megtalálják mind a tíz manóajtót, és közben megismerjék, milyen állatok, növények élnek az erdőben.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Manó Ajtók Facebook-csapata összefogásával manóajtókat helyeztek ki a győri Püspökerdőbe, kalandot kínálva ezzel a kilátogató családoknak.

 

A játék lényege, hogy manók költöztek a tanösvény mellé, házaik ajtaja pedig a fa tövében látható. Ahhoz, hogy a játékos kedvűek megtalálják ezeket az ajtócskákat, érdemes elolvasni a tanösvény bejáratánál lévő mesét, sőt érdemes azt lefényképezni, mert sok hasznos információt rejt ahhoz, hogy a gyerekek megtalálják a manófajtókat. A játék célja, hogy a résztvevők megtalálják mind a tíz manóajtót, és közben megismerjék, milyen állatok, növények élnek a Püspökerdőben.

Ezen az ötleten felbuzdulva a csornai Rita Crook és férje, Neil Crook is megalkotta a „barbacsi” erdő manóajtócskáit – olvasható a Kisalföld cikkében.

Először csak a gyerekeiknek szerettek volna izgalmas perceket okozni a kereséssel, a közösségi oldalon azonban futótűzként terjedt a kezdeményezés, és csak úgy záporoztak a hozzászólások, amelyek a munkájukat dicsérték. Sőt, sokan fel is kerekedtek, hogy felleljék a „manólakokat”.

A manókat lila sörényű unikornisok reptetik, így ha a szeretnétek megtalálni az ajtókat, ott nézelődjetek nagyon alaposan, ahol lila »sörényszálat« láttok a fűbe, bokorba akadva” – osztotta meg a történetet Rita Crook.

Az úton haladva könnyen fellelhetők a manóházak, úgy gondoltuk, nem ad hozzá, ha nagyon el van rejtve. A gyerekeknek az ad élményt, ha megtalálják. Nagyjából egy kilométer hosszan helyeztük el a tíz kis ajtót” – tette hozzá.

A kivitelezés nem volt nehéz a házaspár számára, ugyanis vállalkozásuk kapcsán is fajátékok készítésével foglalkoznak.

 

Ajánljuk még