logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ben Kingsley ikonikus díjat kapott, majd mesterkurzust tartott

Ben Kingsley szeptember 29-én Arany Ikon-díjat kap a Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Oscar-díjas brit színész a Salvador Dalí spanyol festőművészről szóló Dalíland című új életrajzi filmjével érkezik a svájci filmmustrára, amelyen mesterkurzust is tart majd – írta meg a Variety.com.

Christian Jungen, a fesztivál művészeti igazgatója közleményében olyan sokszínű, rendkívüli színészként festette le Kingsleyt, aki szerepeit mély emberi tartalommal tölti meg.

Kingsley alakította a nyolc Oscar-díjjal elismert Gandhi című film címszerepét, és Steven Spielberg hét Oscar-díjat elnyerő Schindler listája című filmjének könyvelőjét, de dolgozott Martin Scorsesével (Viharsziget, A leleményes Hugó), Ridley Scott-tal (Exodus: Istenek és királyok) és játszott Isabel Coixet Elégia című romantikus drámájában is.

Az Arany Ikon-díjat olyan kiválóságoknak ítélik oda, akik színészi teljesítményükkel hatással voltak a filmművészetre, és egy egész generáció számára váltak ikonná.

“Mesélő vagyok, nem több és nem kevesebb. Megérintett, hogy Zürich úgy ítélte meg, hogy kitüntet egyszerű, ősi mesterségemért” – reagált Kingsley a megtiszteltetésre.

Mary Harron Dalíland című filmjében az excentrikus spanyol művészt testesíti meg. Az életrajzi dráma 1973-ban játszódik, mikor a festő új asszisztensével egy fontos New York-i kiállításra készül, miközben házassága éppen az összeomlás szélén áll.

A 18. Zürichi Filmfesztivált szeptember 22. és október 2. között rendezik meg.

Ajánljuk még