logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Határértéken belüli a Sziget zajszintje

A kedden késő este elvégzett mérések alapján az előírásoknak megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje. Erről Kádár Tamás, a rendezvény főszervezője tájékoztatta az MTI-t.

A megengedett zajszint a szabályozás alapján 23 óráig 65, utána 55 decibel. A korábbiakhoz képest nem változott a mérés metodikája sem, előbb színpadonként, majd egyszerre valamennyi színpadot megszólaltatva mértük a zajhatást”  mondta Kádár Tamás.

A hangpróbát keddről szerdára virradó éjjel végezték a Duna mindkét oldalán, a III., a IV., valamint a XIII. kerületben. Kádár Tamás elmondta: a fesztiválhoz legközelebb eső Kaszásdűlői lakótelepen jóval a határérték alatt volt a hangerő és a zajszint alacsonyabbnak tűnt, mint a legutóbbi Szigeten, 2019-ben.

Ennek szerinte valószínűleg a technológia fejlődése az oka, illetve ma már megoldható, hogy amennyire csak lehet, a színpadok környékén maradjon a zajkibocsátás.

A méréseken Óbudán Kiss László III. kerületi polgármester, Újpesten Déri Tibor IV. kerületi polgármester is részt vett.

A főszervező kiemelte, a három érintett kerületben a fesztivál ideje alatt folyamatosan mérik a zajszintet telepített mérőállomásokon.

Ezen túl a Sziget által megbízott szakemberek is különböző helyszíneken mérik a zajkibocsátást. Ha esetleg azt tapasztalják, hogy bárhol túllépnénk a megengedett határértéket, akkor azonnal közbe tudunk avatkozni” – mondta Kádár Tamás az MTI-nek.

A fesztivál szerdán kezdődik, kedden este már mintegy tízezer ember volt a Szigeten.

Ajánljuk még