logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Könyv jelent meg Polyák Józsefről, a legendás harcművészről

A legenda útja főcímmel könyv jelent meg Polyák Józsefről, a magyar harcművészetek alapító atyjáról, amelynek bemutatóját csütörtökön tartották a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) szervezésében és támogatásával. A könyv szerzője a tanítvány, Máday Norbert, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője.

Az áprilisban 83 éves korában elhunyt, nemzetközileg is ismert és elismert harcművész életéről megemlékezve a méltatók kiemelték, hogy Polyák József elsőként rakta le számos harcművészeti ág és a kaszkadőrség alapjait Magyarországon, több harcművészetben is elérte a létező legmagasabb fokozatot, és sok ismert színész ismerhette meg általa a küzdősportokat.

Mészáros János, az MKSZ elnöke kiemelte, hogy a szerző egy fantasztikus életutat bejáró legendának állított emléket művével, amely a harmincadik kötete Máday Norbertnek. Polyák József áprilisi temetésén született meg a terv a könyvről, amelyet az alkotó kevesebb mint három hónap alatt, a mester június végi születésnapjára írt meg, archív felvételek sorával is gazdagítva a 128 oldalas, nagy alakú könyvet.

A csütörtöki bemutatón a díszvendégek, a magyar sport és közélet jeles szereplői méltatták Polyák József pályafutását. Simicskó István korábbi miniszter, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség vezetője, ma is aktív harcművész köszöntőjében azt emelte ki, hogy a könyv révén „megismerhetjük azt az embert, aki elsőként tárta fel magas színvonalon több harcművészet titkát, és mutatta be nekünk, magyaroknak a kaszkadőrség alapjait”.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még