logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ezzel a weboldallal most bárki a nappalijába varázsolhatja a Mexikói-öböl delfinjeit

| Szerző: hirado.hu
Különleges világkörüli utazást tehetnek az érdeklődők egy internetes hangtérkép segítségével. Belehallgathatnak például a svédországi darvak kórusába, az Ugandában élő hegyi gorillák hétköznapjaiba, de még a hosszúszárnyú bálnák különös énekébe is.

Izgalmas hangélményekben lehet részük a természet szerelmeseinek a Föld minden tájáról egy  internetes hangtérképnek köszönhetően.

naturesoundmap.com oldalra felkerülő hangokat egy kilencven fős profi, nemzetközi csapat rögzíti, akik a legmodernebb technikával dolgoznak.

A hangok legtöbbjét két mikrofonnal, sztereóban rögzítették, és az élmény tényleg olyan, mintha a hallgató ott lenne a helyszínen – olvasható a Turistamagazin cikkében.

Az elsődleges cél az volt, hogy olyan vokális pillanatfelvételek kerüljenek fel az oldalra, amelyek az adott élőhelyre jellemzőek, de vannak olyan érdekes felvételek is, amelyek egyes állatfajok jellegzetes hangjait mutatják be.

Hosszan lehetne sorolni az izgalmas és érdekes hangélményeket, Tanzániában oroszlánüvöltés hasít bele az éjszakába, a Mojave-sivatagban prérifarkasok kiáltoznak, a Midway-szigeteken albatroszok hangoskodnak, de belehallgathatnak az érdeklődők a Mexikói-öbölben úszkáló delfinek párbeszédébe is.

De az oldalon nemcsak állatok hangja hallgatható meg, hanem természeti jelenségek is megelevenednek. Például abba is belehallgathat bárki, milyen hangok hallhatók az Atlasz-hegységben, amikor egy óriási vihar tombol, de az is kiderül, hogy Svalbradon a nyár közeledtével milyen hangokat kelt egy jéghegy olvadása, töredezése.

Szóval, fülhallgatókat fel, és indulhat egy varázslatos utazás a Föld körül a természet hangjaival!

 

Ajánljuk még