logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MC Hawer és Tekknő is előre megy, nem hátra

| Szerző: Tokaji Gergő Máté
A TikTokon is hatalmas karriert futott be MC Hawer és a Tekknő már-már klasszikusnak tekinthető slágerének, a Piros volt a paradicsom című dal átírt verziója. A videós platformon futó sláger úgy hangzik, hogy „piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra”. Megkerestük a zenekar énekesét, Benyó Miklóst, alias Tekknőt, mit gondol arról, hogy ennyi videó készül az interneten, melyhez az ő slágerüket használták.

A kormányzati tájékoztató anyagokból jól ismert mondat, a „Magyarország előre megy, nem hátra!” megihlette az internet népét. Elsősorban a TikTokon, de más közösségi oldalakon is egyre-másra készülnek a különböző táncolós-éneklős videók, melyek alatt a klasszikus mulatós nóta aktualizált verziója hangzik fel.

@toroklorastár💃🏼🇭🇺 @_kookonut_ #foryou #fyp #nekedbe #tancitanci #miez #partnerindance #partnerincrimee♬ eredeti hang – memologus

A hirado.hu megkereste az együttest és portálunk kérdésére Benyó Miklós, azaz Tekknő elmondta:

Hallott már róla, hogy a TikTokon nagyon terjed daluk átírt verziója. Rengetegen küldték már el neki az átírt verzióra készült videókat és nagyon örül annak, hogy ezen a platformon is terjednek az olyan slágerek mint a Piros volt a paradicsom.

Hozzátette, hogy nem politizál, de ettől teljesen függetlenül nagyon boldog, hogy a fiatalok által egyik leginkább használt platformon, azaz a TikTokon még többen megismerhetik a dalt, még ha ebben az átköltött verzióban is.

Arra a kérdésre, miszerint

tervezik-e, hogy koncerteken is elővegyék a „Magyarország előre megy, nem hátra!”-formulát úgy felelt, hogy már eszükbe jutott az ötlet

és úgy gondolja, hogy talán a közönség is üvöltené az átírt verziót, hiszen a TikToknak köszönhetően talán már többen hallották ezt, mint az eredeti kiadást, főleg az utóbbi időben.

Az énekes azt is elmondta a 2022-es évben is előre szeretne menni, nem hátra: „Az ember ha előre gondolkodik, előre néz, az hozza meg a munka gyümölcsét és a zenekarban is így gondolkodnak: előre kell menni, nem hátra.”

Tekknő kitért arra is, hogy nem csak ezt az egy dalukat dolgozták már fel a TikTokon ilyen sajátos formában, hiszen az Utcára nyílik a kocsmaajtó kezdetű dal is hasonló átköltésen ment keresztül, de ezúttal Győrfi Pált hívták segítségül az internet népművészei: „Utcára nyílik a kocsmaajtó, de kihallatszik az előzetes regisztráció!”

@kommentelo_Győrfi Pál #győrfi #pál #paródia #győrfipál #meme #új #new #fy #fyp #fypシ♬ eredeti hang – köszörűű – köszörűű

Összességében nagyon örül annak, hogy a fiatal generáció is felfedezi ezeket a dalokat, úgy tartja, hogy „amihez hozzányúlnak az csak jó.” Jókat mosolyog, amikor sorra kapja a különböző videókat barátaitól és ennél jobb reklámot ő maga sem tudott volna csinálni a dalaiknak.

Ajánljuk még