Aktuális

Vonattal ütközött a lövöldözés elől menekülő férfi

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nekünk írták a dalt! – Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című kiállítás a Magyar Zene Házában a megnyitó napján, 2023. január 19-én. Az intézmény első időszaki kiállítása nyolc egymáshoz kapcsolódó témakörben mutatja be a korszak zenéjét és társadalmi hátterét, 200 előadóját és 39 dalát, a hatvanas-nyolcvanas évek klubjait, kulturális intézményeit, zenei technológiáját és zenekarainak rajongóit. A tárlat október 29-ig látható a térszint alatti időszaki kiállítótérben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter beszédet mond a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című kiállítás megnyitóján a Magyar Zene Házában 2023. január 19-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Kovács Ákos énekes, dalszerző a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című kiállítás megnyitóján a Magyar Zene Házában (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Pataky Attila énekes, dalszövegíró és Gömöry Zsolt billentyűs, az Edda Művek rockegyüttes tagjai a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című kiállítás megnyitóján a Magyar Zene Házában (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)