Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy a standos árusok kínálatában ne szerepeljen legalább négy olyan lángos, amiről legmerészebb álmainkban sem hallottunk még. Nutellás-banános, lekváros lángos, és akkor még nem ejtettünk szót a bolognai raguval töltött verzióról. Az elmúlt évtizedekben olyan ételek kerültek be az állandó menübe, mint a görög gyros, az amerikai hamburger vagy a sült édesburgonya.
A nyugati kultúra térnyerése előtt azonban hódítottak a ma már csak retró strandételeknek nevezett finomságok. De tegye mindenki a szívére a kezét, és merje azt mondani, hogy szívesebben választja az új hullámos étkeket a hagyományos lángos, palacsinta, főtt kukorica helyett!
A képre kattintva galéria nyílik. (Fotó: Nemzeti Archívum)
-
-
Nincsen nyár lángos nélkül. Egyesek csak sóval szórják meg, mások sajtot is hintenek rá, és akadnak olyanok is, akik a sajtos-tejfölös verzióra esküsznek, de egy biztos! A fokhagyma elmaradhatatlan.
Budapest, 1986. július 8.
(Fotó: MTI/Baric Imre)
-
-
Ki ne emlékezne a balatoni strandokon kurjantgató árusokra: Mais bitte!
1977. július 24.
(Fotó: MTI/Benkő Imre)
-
-
A főtt kukorica laktat, finom és rengeteg sóval meghintve a legjobb vízparti csemege.
Magyarország, 1965. augusztus 7.
(Fotó: MTI/Fehérváry Ferenc)
-
-
Ha desszert, akkor palacsinta. Gergelyiugornya, 1990. július 19. (Fotó: MTI/Elek Emil)
-
-
Abszolút kedvenc a fagylalt. Debrecen, 1990. július 4. (Fotó: MTI/Oláh Tibor)
-
-
Ha hideg finomság, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szocializmus idején berobbanó jégkrémek mellett sem. A Roll a pálcikástól a poharas kiszerelésig, kilencféle ízben kezdte meg jégkrém gyártását Bükön. Bük, 1985. augusztus 15. (Fotó: MTI/Czika László)
-
-
Szó szerint tömény cukorból álló desszertünk a vattacukor.
Mezőtúr, 1959. augusztus 20. (Fotó: MTI/Bereth Ferenc)
-
-
A híres-neves balatoni hekk, aminek valójában semmi köze a magyar tengerhez, ugyanis egy dél-amerikai ragadozó faj. A 60-as 70-es években a halexport miatt halhiány alakult ki az országban. Ekkor született meg a teljesen logikus megoldás: hozzunk Argentínából tengeri csukát
(Fotó: Shutterstock)
Array
(
[replacement] => [galleryreference id="10691090" align="aligncenter"]
[shortcode] =>
-
-
Ki ne emlékezne a balatoni strandokon kurjantgató árusokra: Mais bitte!
1977. július 24.
(Fotó: MTI/Benkő Imre)
-
-
A főtt kukorica laktat, finom és rengeteg sóval meghintve a legjobb vízparti csemege.
Magyarország, 1965. augusztus 7.
(Fotó: MTI/Fehérváry Ferenc)
-
-
Ha desszert, akkor palacsinta. Gergelyiugornya, 1990. július 19. (Fotó: MTI/Elek Emil)
-
-
Abszolút kedvenc a fagylalt. Debrecen, 1990. július 4. (Fotó: MTI/Oláh Tibor)
-
-
Ha hideg finomság, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szocializmus idején berobbanó jégkrémek mellett sem. A Roll a pálcikástól a poharas kiszerelésig, kilencféle ízben kezdte meg jégkrém gyártását Bükön. Bük, 1985. augusztus 15. (Fotó: MTI/Czika László)
-
-
Szó szerint tömény cukorból álló desszertünk a vattacukor.
Mezőtúr, 1959. augusztus 20. (Fotó: MTI/Bereth Ferenc)
-
-
A híres-neves balatoni hekk, aminek valójában semmi köze a magyar tengerhez, ugyanis egy dél-amerikai ragadozó faj. A 60-as 70-es években a halexport miatt halhiány alakult ki az országban. Ekkor született meg a teljesen logikus megoldás: hozzunk Argentínából tengeri csukát
(Fotó: Shutterstock)
[title] =>
[image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/07/F__BN19770724029-1-1024x575.jpg
[alignment] => aligncenter
)