Refika Birgül török gasztroújságíró és televíziós műsorvezető elhozza a közmédia nézőinek azokat a török ételeket, amelyeket sokan ismernek, ám ezúttal bemutatja e tradicionális fogások elkészítési módját is. A sorozatban azon alapvető, de talán már elfeledett technikák, értékek és ízek után nyúl, amelyek a török konyhát egyedivé és különlegessé varázsolják. Teszi ezt úgy, hogy mindeközben szem előtt tartja a fenntarthatóságot, remek tippeket ad például a maradék újrahasznosításával kapcsolatban. Refika természetessége, bája és tudása – a nézők mellett – lenyűgözi a hozzá látogató barátokat, akik között található sorozatsztár, zenész, forgatókönyvíró és történész is.
Kapcsolódó tartalom
A gasztrosorozat ízelítőt ad a török szokásokból is: a nyitóepizódban például megismerhetik a török teakultúrát, az ország egyik népszerű édességét, a mustmézes kuglófot, valamint Candan Erçetin török énekesnőt, aki hagyományos trákiai fogásokat szolgál fel.
Török ízek Refika konyhájából – augusztus 6-tól hétköznap 14:05-től a Dunán.
Kiemelt kép forrása: C Calinos Global Investment LLC