Aktuális

Életveszélyre figyelmeztetnek a mentők: nem érezte a lábát, miután fejest ugrott a sekély vízbe

Megható történet: Soltész Rezső egyik legfontosabb emléke Tamásihoz kötődik

| Szerző: hirado.hu
„Soha nem felejtem el azt az egy órát, amit együtt töltöttünk” – mondta élete egyik meghatározó, a Balatontól nem messze fekvő Tamásihoz kötődő élményéről Soltész Rezső. Az énekes, dalszerző a Duna Nyár 24 című műsorában látható Emlékképek kisfilmsorozatban idézte fel élete legmeghatóbb nyári emlékét.

„Kedvenc nyári emlékem rengeteg van, de ezek közül az egyik legfontosabb számomra a balatoni koncertek kapcsán történt” – kezdte a múltidézést Soltész Rezső a Nyár 24 részeként látható Emlékképekben. Az énekes, zeneszerző óriási sikert aratott az 1981-es táncdalfesztiválon Szóljon hangosan az ének! című slágerével, ekkoriban fellépéseinek gyakori színtere volt a Balaton.

Soltész Rezső énekel az 1967-68-as táncdalfesztivált felidéző show-műsorban a Papp László Budapest Sportarénában 2018. január 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Beloiannisz nevű siófoki zenés sétahajó fedélzetén fellépett a magyar könnyűzenei élet színe-java, köztük Soltész Rezső is. Az egyik ilyen alkalom után a kikötőben odalépett hozzá két hölgy, és azt mondták: Tamásiban sérült gyereknek rendezett táborba szeretnék meghívni, hiszen a Szóljon hangosan… slágere a gyerekek kedvence a közös énekléseken.

„Elmentem Tamásiba, száz fiatal fogadott. Sérült gyerekeknek énekelni, előttük fellépni egészen más feladat. Soha nem felejtem el azt az egy órát, amit együtt töltöttünk. Ez volt az első ilyen esemény az életemben, de aztán éveken keresztül maradtam ebben a közegben, sok helyre jártam, ahol sérült gyerekkel foglalkoznak, és énekeltem nekik” – idézte fel az előadó a felejthetetlen emléket.

Az Emlékképek kisfilmsorozat epizódjaiban művészek, többek között Bodrogi Gyula, Csepregi Éva, Korda György és Wolf Kati idézik fel legkedvesebb nyári emlékeiket.

Nyár 24 – élőben a Balaton-partról, belföldi úti tippekkel, hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

Nyár 24 korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

Ajánljuk még