Lényeges

Sulyok Tamás: A magyar olimpiai csapat tagjai számunkra hősök

Felülhetett Szent-Györgyi Albert motorjára a Petőfi Rádió műsorvezetője

| Szerző: hirado.hu
A Halló, Magyarok! című reggeli műsor állandó hangja, és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, Habóczki Máté természeti és technikai csodákat fedezett fel a Balaton-felvidéken. A Vár a Kárpát-medence turisztikai ajánlójában

A Balaton-felvidék szívében fekvő Dörgicse alig háromszáz fős falujában indult felfedező útra Habóczki Máté, a Petőfi Rádió, az M2 Petőfi TV és az idei Petőfi Zenei Díjátadó műsorvezetője. A helyiek őrzik és ápolják a falu középkori történelmének emlékeit és hagyományait: gondozzák a római időkből származó templomromokat, valamint többen foglalkoznak a szerzetesek által örökségül kapott gyógynövénytermesztéssel. A Levendula Majorban sétálva a műsorvezető megtudta, Magyarországon az 1700-as évek óta termesztik a fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert növényt.

Fotó: MTVA

Habóczki Máté a természeti kincsek után a technikai vívmányok felé vette az irányt. A világhírű magyar szülész-nőgyógyász professzor, Kaáli Nagy Géza veterán járművekből álló magángyűjteményét látogatta meg. Szám szerint 135 jármű várja itt, hogy a látogató megcsodálja, és ami még inkább különleges: mindegyik működőképes. A műsorvezető még arra az 1936-os BSA Empire Star motorra is felülhetett, amivel Szent-Györgyi Albert Nobel- és Kossuth-díjas orvos, biokémikus végigmotorozta fél Európát.

A Balaton-felvidék kincsei is mind azt bizonyítják, milyen változatosak a belföldi turisztikai lehetőségeink. A Kárpát-medence gazdag történelemmel, lenyűgöző természeti tájjal és kulturális örökséggel büszkélkedhet, így a pihenésre vágyók számára aktív kikapcsolódást és szellemi feltöltődést is biztosít. A Duna Nyár 24 című műsorában állandó elemként látható Vár a Kárpát-medence adásaiban a nézők bepillantást nyerhetnek a sokrétű turisztikai választékba, és inspirációt meríthetnek a nyári kirándulásokhoz.

Nyár 24 – élőben a Balaton-partról, belföldi úti tippekkel, hétfőtől szombatig 10 és 12 óra között a Dunán.

Vár a Kárpát-medence – egész nyáron a közmédia csatornáin.

Nyár 24 korábbi adásai 60 napig újranézhetők a Médiaklikken.

Ajánljuk még