Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést, elviselhetetlen hőség közelít

Nagy diák tesztek: öt kvízshow öt héten át az M5-ön

Az M5 kulturális csatorna a következő hetekben július 5-től péntek esténként műsorra tűzi a Nagy diák tesztek öt döntőjét. A látványos vetélkedőkben a magyar film, az olimpia, a bűnmegelőzés, a pénzügy és a KRESZ témaköreiben tehették próbára tudásukat közép- és felsőoktatási intézmények diákjai. A versenyben hírességek is közreműködtek, köztük Harcsa Veronika énekes, a Szakcsi Rádió hangja is.

Több mint 130 ezer diák részvételével valósultak meg az idei Nagy diák tesztek a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete szervezésében. A versenyeken a 14–20 éves fiatalok tudásukról és készségeikről adhattak számot öt kiválasztott témában, majd egy-egy látványos kvízműsor döntőjével zárult a tudományos versenysorozat.

A diákoknak szóló Nagy magyar filmtesztet azzal a céllal indították, hogy a fiatalok szórakoztató formában ismerhessék meg a magyar filmeket, sorozatokat és alkotókat. A Magyar olimpiai csapat nagy diák tesztje felhívja a figyelmet a magyar olimpiai csapat 2024-es olimpiai részvételére, népszerűsíti az olimpiai eszmét és a sport szeretetét a fiatalok körében, valamint bemutatja olimpikonjaikat. A Nagy diák bűnmegelőzési teszt az iskolán belüli erőszak megakadályozását tűzte ki célul. A Nagy diák pénzügyes teszt a pénzügyi tudatosságot, a Nagy diák KRESZ-teszt a biztonságos közlekedést népszerűsítette.

 A játékokban több magyar híresség, művészek, sportolók is szerepet kaptak. A bűnmegelőzési témában Harcsa Veronika kétszeres Fonogram-díjas énekes, a Szakcsi Rádió hangja is tett fel kérdéseket a versenyzőknek.

A közmédia kulturális csatornája július 5-től öt héten át minden pénteken 19 órától sugározza a döntőket, az alábbi menetrend szerint:

  • Július 5., péntek 19 óra – Nagy magyar filmteszt diákoknak
  • Július 12., péntek 19 óra – Nagy diák pénzügyes teszt
  • Július 19., péntek 19 óra – Nagy diák KRESZ-teszt
  • Július 26., péntek 19 óra – Magyar olimpiai csapat nagy diák tesztje
  • Augusztus 2., péntek 19 óra – Nagy diák bűnmegelőzési teszt

 

Ajánljuk még