Aktuális

Ma fél 10-től Kormányinfó!

Értékek útján – Szent Mihály-temploma

| Szerző: hirado.hu, Szende András
A Kárpát-medence egyik legjelentősebb középkori épülete, Kolozsvár és Erdély katolikus vallási életének központja, Márton Áron püspök főtemploma és frissen megújult műemlék – mindez a Szent Mihály-templom Kolozsvárott. Az Értékek útján című saját gyártású sorozatunk 5. epizódjában a Szent Mihály-templom felújítása mutatja be Szende András tájépítész, László Attila, a templom főesperese, Márton Judit műemlékvédő szakmérnök, a templom felújításának szakmai felügyelője és Lupescu Radu művészettörténész, Erdély középkori építészetének kutatója.

Erdély évszázadok által átformált tájait, varázslatos hagyományait, lenyűgöző építészeti csodáit mutatja be a hirado.hu Értékek útján című sorozatában. A hetente látható részek mindegyike egy új fejezet közös örökségünk izgalmas könyvében, ahol találkozik a múlt és a jelen, amely során életek, történetek elevenednek meg.

A képre kattintva galéria nyílik.

A hirado.hu Értékek útján című saját gyártású sorozatának hetente jelentkező epizódjait a hirado.hu weboldalán és YouTube-csatornáján tekinthetik meg.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Márton Judit, műemlékvédő szakmérnök, a felújítás szakmai felügyelője A kolozsvári Szent Mihály-templom Erdély legkorábbi csarnoktemploma és második legnagyobb alapterületű temploma Fotó:hirado.hu/Horváth Péter Gyula
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/07/Marton-Judit-1-HPGy-masolat-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még