Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést, elviselhetetlen hőség közelít

Erdélyi különlegesség: látkép madártávlatból hőlégballonnal

| Szerző: hirado.hu
A hirado.hu saját gyártású, Erdély titokzatos zegzugait, meghitt tájait bemutató Értékek útján című videósorozatának legújabb epizódja a hőlégballonozás történetébe és kulisszatitkaiba avatja be a nézőket, miközben a megcsodálhatják az erdélyi tájat madárperspektívából.

Erdély felfedezésre váró rejtett kincseit, csodálatos világát, évszázadok által átformált tájait mutatja be a hirado.hu Értékek útján című sorozata hetente jelentkező epizódjaiban. A legutóbbi, negyedik rész az erdélyi hőlégballonozás történetébe vezeti be a nézőket, látványos és izgalmas formában.

A hirado.hu csapata végigkísérte Gherman Adrián pilóta munkáját, így a nézők betekinthetnek a felszállást megelőző folyamatokba, láthatják, milyen lépéseken keresztül vezet az út a magasba. „Ez semmifajta repüléshez nem hasonlítható” – mondta a pilóta miután Nyárádmentén, az egyik legszebb felszállóhelyről felemelkedve tekintett végig a hegyekkel övezett tájon. Az erdélyi hőlégballonozás és az erre épülő turizmus a fénykorát éli. A hőlégballon kapitánya elmesélte, 17 évvel ezelőtt kezdődött e különleges „utazás”, akkor szeretett bele a sétarepülésbe.

A hirado.hu csapatának a repülésen kívül egy különleges szertartásban is része lehetett, és a nézők is láthatják, miként kapták meg első hőlégballonos repülésük után a levegő tengerének grófnője és grófja címet.

Az Értékek útján – Hőlégballonnal Erdély felett című epizód a hirado.hu weboldalán és YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Ajánljuk még