Aktuális

Varga Mihály: Döntött az ítélőtábla, a főpolgármester nem mentesül az adófizetés alól

Nagy munka előtt áll László Evelin, A Dal 2024 győztes produkciójának előadója

| Szerző: hirado.hu
Az idei Petőfi Zenei Díjátadón László Evelin érdemelte ki Az év dala elismerést Legényes című számával. A magyar könnyűzene ünnepén új dalának bemutatásával köszönte meg a zsűri és a nézők bizalmát. A Merengő című szerzemény A Dal 2024 fődíjaként kapott, a berlini Hansa Studiosban készülő lemezén is megjelenik majd. Az énekesnő az előtte álló munkáról az M5 Librettó című műsorában beszélt.

László Evelinnel idén megfordult a világ: A Dal 2024 című műsor meghozta neki azt a zenei áttörést, amelyre mindig is vágyott. Versenydala, a Legényes a zsűri és a közönség szavazatai alapján Az év dala lett. Az előadóművész nagy lendülettel veti bele magát a nyárba, a legmelegebb hónapok neki a munkáról szólnak majd. Egyik új szerzeményét a Petőfi Zenei Díjátadón ismerhette meg a közönség, a dalt ihlető gondolatról az M5 kulturális csatorna vendégeként mesélt.„A megfelelő önértékelés sokunknak jelent kihívást. Nekem a zene segített, hogy ez a folyamat könnyebb legyen. Az életben mindig lesznek akadályok, de érdemes tenni azért, hogy egyre jobb dolgok történjenek. A Petőfi Zenei Díjátadón bemutatott új dalom, a Merengő üzenete ezért is lett a továbblépés és az elfogadás” – mondta az M5 Librettó című műsorában László Evelin.

Az énekes izgatottan várja, hogy a világhírű német stúdióban zenésztársaival belevethesse magát a munkába. Mint mondta, az első, Bolyongó című albuma – a nevéhez hűen – útkeresés volt számára mind zeneileg, mind a szövegeket tekintve. „Az akusztikus, a rock és a pop hangszerelés is tetszik nekem, de szeretnék egységes, egy műfajra koncentrált hangzást a következő lemezen. A fellépések mellett az idei nyár feladata ennek megtalálása lesz” – tette hozzá László Evelin. A hangszerelésben – ahogyan a dalverseny elődöntőjében – Madarász Gábor, Madi lesz a segítsége. A Petőfi Zenei Díjas zenész olyan előadókkal dolgozott és dolgozik, mint a Petőfi Zenei Díj Életműdíjával elismert Földes László „Hobo”, a többszörös Petőfi Zenei Díjas Kovács Ákos és Rúzsa Magdi, valamint olyan ikonikus dalszerzőkkel, mint Dés László vagy Presser Gábor.

A Petőfi Zenei Díjátadó teljes műsora újranézhető a Médiaklikk.hu-n.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

Ajánljuk még