Fontos

Betlehem Dávid aranyérmes 5 kilométeren a vizes eb-n

Értékek útján – Erdély rejtett kincse, Mikháza

| Szerző: Szende András
A hirado.hu saját gyártású Értékek útján című sorozat harmadik epizódjában megismerhetik a mikházi kolostort, amely a Székelyföld egyik szellemi központja, és Csíksomlyó mellett a legfontosabb ferences rendháza.

Az Értékek útján ezen a héten jelentkező harmadik része tovább kalauzolja a nézőket Erdély hagyományain és lenyűgöző tájain.

Szende András, az Architextúra blog szerkesztőjének kalauzolásával megismerhetik a mikházi ferences kolostort, amely egykor a Székelyföld egyik meghatározó szellemi központja, és Csíksomlyó mellett legfontosabb ferences rendháza volt. Emellett építészetileg is jelentős, a hagyományos stílusokba nehezen illeszthető erdélyi építkezés jellemző rá. Gótikus, reneszánsz és barokk elemek egyaránt találhatók a nemrég felújított templomon és rendházon. Mikháza különlegessége, hogy a ferences kolostor előtt állt az első székelykapu is.

Képgalériánkat ide kattintva tekinthetik meg:

Az Értékek útján – Keresztalja című első epizód a csíksomlyói búcsúra, az összmagyarság nagy múltú keresztény eseményére kalauzolja el a nézőt. A hirado.hu weboldalán és YouTube-csatornáján megtekinthető második epizód Siklódot mutatja be, központjában az újjáéledő hagyomány, a pünkösdi királynézó áll.

Erdély évszázadok által átformált tájait, varázslatos hagyományait, lenyűgöző építészeti csodáit mutatja be a hirado.hu Értékek útján című sorozatában. A hetente látható részek mindegyike egy új fejezet közös örökségünk izgalmas könyvében, ahol találkozik a múlt és a jelen, amely során életek, történetek elevenednek meg.

A hirado.hu Értékek útján című saját gyártású sorozatának hetente jelentkező epizódjait a hirado.hu weboldalán és YouTube-csatornáján tekinthetik meg.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="10502657" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/06/Mikhazi-ferences-templom-es-kolostor1-HPGy-masolat-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még