Interjú

Orbán Viktor: A Fidesz EP-választáson még soha nem kapott ennyi szavazatot

Tompos Kátya gyógykezelésére összegyűlt adománnyal kapcsolatban adtak tájékoztatást

Aki szeretné visszakapni a közelmúltban elhunyt Tompos Kátya gyógykezelésére szánt adományt, vagy annak egy részét, visszautalják számára – közölte a gyűjtést elindító Fábián Juli Emlékalapítvány hétfőn.

Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes május 31-én hunyt el hosszan tartó betegség után, 41 évesen. Előzőleg külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek.

Az emlékalapítvány köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik támogatták a gyűjtést, és azoknak is, akik részvétüket vagy együttérzésüket fejezték ki Tompos Kátya váratlan, tragikus halála kapcsán.

„Alapítványunk alapszabálya szerint a számlánkon megmaradt összeget a továbbiakban beteg vagy nehéz helyzetben lévő zenészek és zeneipari háttérmunkások támogatására fordítjuk.

Más karitatív célokat nem támogathatunk, valamint más szektorban dolgozó személyek segítésére nincs módunk” – szerepel a közleményben.

A visszatérítési igényt az adományozónak e-mailen kell jeleznie az adminisztracio@fabianjuli.hu címre, név, bankszámlaszám és az összeg megjelölésével (ezeknek meg kell egyezniük az eredeti utalás adataival).

Arra is van lehetőség, hogy az adomány egy része az alapítványnál maradjon, erről a szándékról szintén e-mailben várnak nyilatkozatot, egyértelműen megjelölve a visszatérítendő és az Alapítványnál maradó összeget.

„Amennyiben Kátya végakaratának szellemisége bármilyen formában testet ölt és erre jogilag lehetőségünk van, támogatni fogjuk teljes együttműködéssel. A visszafizetési nyilatkozatok beérkezésének határideje július 15. A visszatérítés pontos dátumát az igények beérkezése függvényében állapítják meg, erről értesítjük az érintetteket” – áll a kommünikében.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.

Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mesehangjáték főszerepével.

Énekes szerepei sorában fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze.

Több filmben játszott főszerepet, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Nőm, nejem, csajomban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) vagy a Most van most (2019) című alkotásban.

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott.

Ajánljuk még