Aktuális

Budapest rendezi az új atlétikai világversenyt 2026-ban

Nyugodt szívvel vesz búcsút egy időre a színpadtól Harcsa Veronika

| Szerző: hirado.hu
Az első Bartók Rádió Zenei Díjátadón Az év énekművészének választott Harcsa Veronika úgy érzi, húszéves pályafutása alatt hozott döntései helyességét igazolja az elismerés – erről beszélt az anyai örömök elé néző, kétszeres Fonogram-díjas művész, a Szakcsi Rádió hangja a Család-barát stúdiójában.

A Bartók Rádió hagyományteremtő szándékkal, a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait Magyarország klasszikus zenei művészeinek, együtteseinek értékőrző és –teremtő munkásságuk elismeréseképpen. A május 22-i díjkiosztón Az év énekművészének a kétszeres Fonogram-díjas Harcsa Veronikát választották.

„Nagy szakmai elismerés ez számomra. Idén először osztották ki ezeket a díjakat, és különösen sokat jelent számomra, hogy az elsők között kaphattam meg én is az elismerést. A pályán töltött két évtizedem szép megkoronázása a díj, aminek külön jelentőséget ad, hogy most más örömök elé nézek és kicsit hátra hagyom a színpadot”

– mondta a Család-barát vendégeként az első gyermekét váró énekes.

A dalszerző, aki számos műfaj, mások mellett a hazai jazz-zene meghatározó alkotója és a nemzetközi színtér közkedvelt előadója, valamint a Szakcsi Rádió, a közmédia jazz rádiójának csatornahangja, hozzátette, úgy érzi pályafutása alatt sok olyan döntést hozott, amelyek középpontjában nem elsősorban azt állt, hogy minél nagyobb népszerűségre tegyen szert, sokkal inkább kíváncsiságát követte.

„Ez a díj annak is igazolása, hogy jól döntöttem. Színpadon töltött időmnek sok sikert köszönhetek, sokat gazdagodtam általa és nincs bennem hiányérzet. Könnyű szívvel távolodom el kicsit ettől a világtól, de természetesen visszatérek majd” – mondta a művész.

A teljes beszélgetés a Család-barát Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Család-barát – hétköznap 9:35-től és 11 órától a Dunán.

Ajánljuk még