Aktuális

Pénztárgépek közé rejtettek 90 ezer doboz cigarettát a csempészek

Petőfi Zenei díjasok koncertjével indítja a fesztiválszezont a Duna TV

| Szerző: hirado.hu
A közmédia koncertfelvétekkel és műsorokkal tiszteleg a Petőfi Zenei díjas előadók előtt. A Duna TV-n júniusban Nagy Feró, az Ismerős Arcok, valamint Földes László „Hobo” legnépszerűbb slágerei hallhatók, majd nagyszabású show-ban adják át a hazai könnyűzene kiválóságainak az idei elismeréseket. A június 8-i Petőfi Zenei Díjátadót a Duna, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió élőben közvetíti.

A 2016-ban alapított Petőfi Zenei Díjjal évről évre a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjait ismerik el. A rangos díjátadónak június 8-án ismét az A38 Hajó ad otthont.

A díjkiosztó előtti hetekben a Duna TV az elmúlt fél év zenei eseményeiből válogatva biztosítja a hangolódást a nyári fesztiválszezonra.

A csatorna június 1-jén 22 órától a 2019-ben Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett Kossuth-díjas Nagy Feró és a Beatrice 45. születésnapi koncertjével készül.

Az MVM Dome-ban rögzített rock and roll show időutazásra invitálja a nézőket, hamisítatlan Ricse-hangulattal. Több mint négy évtized halhatatlan slágerei csendülnek fel a koncerten, így a 8 óra munka és az Azok a boldog szép napok is.

A nemzeti összetartozás napján, június 4-én 22:10-től az Ismerős Arcok jubileumi, szimfonikus koncertjét tűzi műsorra a közmédia.

A tavaly Év zenekara díjjal kitüntetett együttes énekese, Nyerges Attila korábban úgy fogalmazott: „Az Ismerők Arcok zenekar arra tette fel az életét, hogy valamiféle egységet hozzon létre a Kárpát-medencei vagy a világ bármely pontján élő magyarság között.”

A díjkiosztó előestéjén, június 7-én 20:45-től a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsort ismétli a csatorna. A hazai könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere vehette át.

Az előadóművészt a zenei és színházi színtér kiválóságai Hobo-dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel köszöntötték életpályája elismeréseként.

A Petőfi Zenei Díjakat show-műsor keretében, több népszerű hazai előadó közreműködésével adják át június 8-án. Az élő adásnak köszönhetően a nézők és a hallgatóik is részesei lehetnek a zenetörténeti jelentőségű eseménynek.

A Nagy Feró és a Beatrice 45 koncert június 1-jén 22 órától, az Ismerős Arcok 25 koncert június 4-én 22:10-től, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” pedig június 7-én 20:45-től lesz látható a Dunán.

Petőfi Zenei Díjátadó június 8-án 19:40-től élőben a Dunán, az M2 Petőfi TV-n és a Petőfi Rádióban lesz látható.

Kiemelt kép: Nagy Feró énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az ős-Bikini frontembere 2024. április 15-én (Fotó: Horváth Péter Gyula/hirado.hu)

Ajánljuk még