Baleset

Egy kisbusz és egy kamion ütközött össze, lezárták az M5-ös autópályát Szeged felé

Kobajasi Kenicsiró exkluzív interjúja és magyarországi koncertje az M5 csatornán

| Szerző: hirado.hu
A világhírű japán karmesternek, Kobajasi Kenicsirónak szenteli május 27-e estéjét az M5, a közmédia kulturális csatornája. Először egy friss interjút láthatnak vele, majd az idei, budapesti tavaszi koncertjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével. A hangversenyen Kodály Zoltán Galántai táncok és Brahms I. szimfóniája hangzik el.

Kobajasi Kenicsiró immár 50 éve a magyar zenei közösség gazdagítója és kiemelkedő alakja, aki többek között a Magyar Kultúra Követe is. Hazánkban az 1974-ben megrendezett Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyének győzelmével nyert szert nemzetközi ismeretségre.

A hírnév elnyerése és nemzetközi karrierjének elindítása után is szoros szálak fűzték Magyarországhoz, hiszen Ferencsik János mellett maradt segédkarmesterként a Magyar Állami Hangversenyzenekarnál, hogy karmesteri tudását gyarapítsa. Az az óta eltelt fél évszázadban a világ rangos együttesei mellett rendeszeresen koncertezett Magyarországon és dirigált számos felejthetetlen hangversenyt. A nagy hatású japán karmester Kodály iránti elkötelezettsége közismert, az életmű néhány darabja állandó repertoárjába tartozik, a Galántai táncokat pedig mindig szívesen hallgatjuk tőle.

Legutóbb április 24-én vezényelte a Zeneakadémián a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, az esten Kodály Zoltán népi ihletésű gyöngyszeme mellett, Brahms I. szimfóniájának csodálatos dallamvilága varázsolta el a nagyérdeműt. Ezt a koncertet tűzi műsorára május 27-én 21:20-tól az M5 kulturális csatorna. Ezt megelőzően 21 órától exkluzív interjút láthatnak a világhírű karmesterrel, aki pályája kezdeteire és Magyarországgal kapcsolatos szép élményeire emlékezik vissza a Kontúr című műsor riportjában.

Május 27-én Kobajasi Kenicsiró interjú a Kontúrban 21 órától, majd a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával közös koncertje 21:20-től az M5 kulturális csatornán.

Fotó: MRME/Vörös Attila

Ajánljuk még