Megrázó

Halálra vertek egy 17 éves fiút Rétközberencsen

Csaknem 35 millió dollárért kelt el egy Monet-festmény New Yorkban

Csaknem 35 millió dollárért (12,3 milliárd forintért) kelt el Claude Monet Meules a Giverny (Szénaboglyák Givernyben) című, 1893-ban született festménye szerdán a Sotheby's New York-i modern művészeti árverésén.

Az aukción mintegy ötven modern műalkotást adtak el 235 millió dollárért (83,4 milliárd forintért) – számolt be róla a Patrick Drahi izraeli milliárdos tulajdonában lévő, manhattani székhelyű árverési ház.

Az impresszionista Monet-festmény tízperces licitharc után 34,8 millió dollárért kelt el

– közölte a Sotheby’s szóvivője.

Az árverés másik fénypontja Leonora Carrington (1917-2011) brit-mexikói festőművész Les Distraction de Dagobert című szürreális alkotása, amelyet egy gyűjtő 28,5 millió dollárért (10,1 milliárd forint) szerzett meg, amely rekordot jelent a festő életművében.

A vásárlással a Sotheby’s közleménye szerint „Carrington az öt legdrágább női művész közé került, olyan szürrealista festőket is megelőzve, mint Max Ernst és Salvador Dalí”.

Kapcsolódó tartalom

A tavaszi modern művészeti árverések a héten kezdődtek meg New Yorkban. A Christie’s kedd esti manhattani aukcióján 115 millió dollár (40,8 milliárd forint) értékben adott el kortárs művészeti alkotásokat, köztük a februárban elhunyt kubai-amerikai műkereskedő, Rosa de la Cruz gyűjteményének egy részét.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még