Megrázó

Halálra vertek egy 17 éves fiút Rétközberencsen

Egyedi látásmódú, szerelmi történetről szóló filmet mutat be a Duna

A trailer már megérkezett a Dunán elsőként látható 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című kreatív tévéfilmhez. A premier május 26-án 21 órakor lesz a csatornán. A történet egy szerelmespárról szól, akiknek a kapcsolatát 1968-ban rejtélyes módon hasította ketté a történelem.

A film két fiatal szereplője: Alexandra, az angol nagykövetség titkárnője és Tóth Miklós műegyetemi hallgató, akik az akkoriban diplomataistállónak nevezett Alagi Majorban találkoztak. A film egyrészt Tóth Miklós visszaemlékezésein alapul, aki tíz évvel ezelőtt Lovag és Fitos címmel mindezt megírta egy dokumentumregényben.

Másrészt az alkotók nyomozásba is kezdtek, az idős Miklóssal megpróbálják felkutatni Alexandrát, Miklós bácsi egykori szerelmét. A személyes visszaemlékezéseket játékfilmes betétekkel teszik átélhetővé úgy, hogy maga a filmkészítés is a múltfeldolgozás részévé válik.

Filmünk egy olyan régi és rendkívül fordulatos szerelemnek ered a nyomába, amelyet a történelem több mint ötven éve elsodort” – foglalták össze az alkotók Nagy Anikó Mária és Lukácsy György.

A dokumentumfilm pedig válaszokat próbál keresni a fél évszázados kérdésekre. Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre. A film producerei: Janovics Zoltán és Novák Tamás.

Ajánljuk még